Для використання у назві сайтів у домені .рф заборонено більше чотирьох тисяч слів

Поділитися
У четвер, 11 листопада, стартує відкрита реєстрація у національному домені .рф. Будь-який бажаючий може відкрити власний сайт із назвою російською. Вартість - від 600 російських рублів.
У четвер, 11 листопада, стартує відкрита реєстрація у національному домені .рф. Будь-який бажаючий може відкрити власний сайт із назвою російською. Вартість - від 600 російських рублів.Кириличний домен почав заповнюватися не сьогодні. Рік тривала закрита реєстрація для державних і громадських організацій, власників товарних знаків. Їм дали фору, щоб обійти кіберсквотерів - тих, хто купує, а потім за спекулятивною ціною перепродує ім'я, що збігається з назвою якоїсь торгової марки. Поки віртуальна географія кириличного інтернету виглядає так: найбільш «заселений» .рф-регіон - Москва, потім зі значним відставанням - Санкт-Петербург. Далі - Свердловська і Новосибірська області. Технічно реєстратори здатні обробляти 96 тисяч заявок на годину. Але є й такі, які навіть розглядати не стануть. Розробники провели масштабне лінгвістичне дослідження і склали словник нецензурних висловів, які не можна використовувати для назв сайтів. 4023 слова - це ще не остаточна цифра, словник постійно розширюється. «Матюк - це культурне явище, яке є частиною нашого життя. І щоб домени з такими словами не реєструвалися, у нас є стоп-лісти, куди входять виключно матюки, і нічого іншого там немає», - говорить директор Координаційного центру національного домена мережі інтернет Андрій Колесніков. Єдине, в чому поки кириличний домен програє тим, які пишуться латиницею, - у ньому нема електронної пошти. Вона поки в розробці і з'явиться років через два. Нагадаємо, попередня реєстрація доменів в зоні .рф стартувала у вересні.

За матеріалами Вести.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі