Єврокомісія оштрафувала найбільших виробників електроніки на рекордні 1,5 млрд євро

Поділитися
Картельні змови приносять мільйонам споживачів величезні збитки. Єврокомісія оштрафувала сім найбільших виробників телевізорів і моніторів на 1,5 млрд євро.

Виробники електроніки Philips Electronics, Samsung SDI і Panasonic були названі Єврокомісією в числі семи компаній, засуджених єврорегуляторами до штрафу в розмірі 1,47 млрд євро за участь у картельній змові з метою штучного завищення та координації цін на телевізори та комп'ютерні монітори на базі CRT-технології. Компанії брали участь у змові з 1996 по 2006 рік, координуючи ціни.

Зокрема, Philips оштрафована на 313,4 млн LG Electronics зайняла друге місце з 295,6 млн євро штрафу, Panasonic Corp. оштрафована на 157,5 млн євро, Samsung SDI - на 150,8 млн євро, Toshiba - на 28 млн євро, Technicolor (раніше Thosmon) - на 38,6 млн євро.

У Єврокомісії заявили, що LG Electronics, спільно з Philips і Samsung, брала участь у картелі як щодо телевізорів, так і моніторів для комп'ютерів, тоді як компанії Panasonic, Toshiba, MTP (донька Panasonic) і компанія Technicolor координували ціни тільки на телевізори. Про факт картелю повідомила тайванська Chunghwa, яка також брала у ньому участь, але уникла штрафу завдяки співпраці.

«Подібні масштабні картельні змови існують не один рік, і вони є найгіршим видом змови, що приносить мільйонам споживачів величезні збитки», - заявив єврокомісар з питань конкуренції Хоакін Альмуніа. За його словами, два даних картелі були «одними з найбільш організованих з усіх, що потрапляли у приціл розслідувань».

Раніше рекордний штраф Єврокомісії було накладено на картель виробників автомобільного скла у 2008 році (1,38 млрд євро). !zn

Читайте також:

Yahoo! оштрафували на $2,7 млрд

Microsoft заплатить рекордний штраф в 860 млн євро

«Газпрому» загрожує штраф Єврокомісії у розмірі понад 10 мільярдів євро

Єврокомісія пригрозила Microsoft величезним штрафом за нав'язування свого браузера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі