Європарламент засудив план Росії щодо встановлення контролю за інтернетом

Поділитися
Європарламент засудив план Росії щодо встановлення контролю за інтернетом © topor.od.ua
У резолюції йдеться про те, що інтернет є спільною платформою і ніяка централізована організація не може займатися регулюванням Мережі. Передача цієї функції МСЕ негативно вплине на всі сфери інтернету, підкреслює Європарламент.

Європейський парламент прийняв резолюцію, що засуджує ідею передачі права управління інтернетом Міжнародному союзу електрозв'язку (МСЕ), що входить до ООН. Про це в своєму блозі повідомив засновник Піратської партії Швеції Рік Фальквінге. За його словами, Європарламент доручив країнам-учасницям ЄС діяти аналогічним чином.

У резолюції йдеться про те, що інтернет є спільною платформою і ніяка централізована організація не може займатися регулюванням Мережі. Передача цієї функції МСЕ негативно вплине на всі сфери інтернету, підкреслює Європарламент.

Резолюція підготовлена у зв'язку з конференцією World Conference on International Communications (WCIT), яка пройде з 3 по 14 грудня. На ній, згідно з документами, які потрапили на сайт wcitleaks.org, Росія збирається запропонувати зміни до регламенту МСЕ, що передбачають посилення контролю за інтернетом країнами-членами союзу. Передбачається, що Росію підтримають Китай та Іран, незадоволені, що Мережею керують незалежні організації, такі як ICANN.

Раніше про необхідність міжнародного регулювання інтернету відкрито висловлювалися російські політики. У липні 2012 року голова Ради Федерації Валентина Матвієнко запропонувала розробити світовий "етичний кодекс", що стосується забороненої в Мережі інформації. В кінці жовтня аналогічну ідею висунув прем'єр Дмитро Медвєдєв.

20 листопада корпорація Google запустила спеціальну сторінку, на якій закликає користувачів підписатися за підтримку вільного інтернету. "Деякі уряди хочуть ввести цензуру і контроль у всесвітній мережі", - вказує корпорація на прийдешню конференцію WCIT. Скільки користувачів вже підписалося за вільний інтернет, не повідомляється. !zn

Читайте також:

Google почала збір підписів проти цензури в інтернеті

Росія прагне перехопити контроль над інтернетом у США

У «чорному списку» YouTube опинився помилково

Влада Росії готується оголосити війну торрентам і безкоштовному контенту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі