Firefox 4 з'явився на Android і Maemo

Поділитися
Mozilla у п'ятницю, 8 жовтня, представила першу бета-версію браузера Firefox 4 для мобільних пристроїв. Оновлена «вогняна лисиця» доступна для власників смартфонів на базі операційної системи Maemo (наприклад, Nokia N900) і Android версії 2.0 та вище.
Mozilla у п'ятницю, 8 жовтня, представила першу бета-версію браузера Firefox 4 для мобільних пристроїв. Оновлена «вогняна лисиця» доступна для власників смартфонів на базі операційної системи Maemo (наприклад, Nokia N900) і Android версії 2.0 та вище.Поточна бета-версія постачається зі службою Firefox Sync, що дозволяє синхронізувати закладки, журнал, паролі та іншу інформацію з браузерами від Mozilla на різних пристроях. За повідомленням розробників, нова версія «мобільного» браузера побудована на тій же технологічній платформі, що і Firefox 4 для настільних комп'ютерів, однак оптимізована для перегляду сторінок на мобільних пристроях. Окрім цього, у Fennec включено підтримку розширень. Як і «старша» версія браузера, мобільний інтернет-оглядач має адресний рядок Awesome Bar, що пропонує обрати сайти, які нещодавно відвідувалися. Інтерфейс користувача, у порівнянні з попередніми версіями, в цілому помітно покращився. Прокрутку веб-сторінок була також удосконалено, проте у той момент, коли вони ще завантажуються, браузер трохи гальмує. Зараз Mozilla працює над прискоренням роботи браузера на апаратному рівні за допомогою графічної бібліотеки OpenGL, але у поточній бета-версії ця можливість ще не була реалізована. За повідомленням розробників, планів щодо адаптування браузера для пристроїв BlackBerry від канадської RIM поки немає. Нагадаємо, у січні 2010 року Mozilla випустила першу «стабільну» версію браузера Firefox 3.6 для Maemo, проте цей інтернет-оглядач був недоступний для платформ на базі Android. Вперше Firefox запрацював на «гугловській» мобільній ОС в квітні, коли відбувся реліз преальфа-версії браузера Fennec.

За матеріалами Вести

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі