Німеччина запідозрила Facebook в порушенні приватності даних

Поділитися
© rnd-sale.ru
Facebook визнала, що компанія дійсно збирає біометричні дані користувачів, однак заявляє, що подібна практика легальна в Ірландії, де знаходиться європейська штаб-квартира соцмережі, і заперечує порушення законів ЄС.

Влада Німеччини відновила розслідування проти найбільшої в світі соцмережі Facebook, звинувачуючи її в створенні великої бази даних фотографій користувачів без їх згоди для забезпечення роботи своєї технології розпізнавання осіб, повідомляє The New York Times.

Розслідування, яке почалося в червні 2011 року, було рік потому припинено, заявив Йоханнес Каспар, представник відомства, що забезпечує захист інформації. Однак, за його словами, після невдалих спроб переконати Facebook внести зміни в політику дотримання приватності даних користувачів, розслідування було вирішено відновити.

"Ми кілька разів зустрічалися з представниками Facebook, проте вони відмовлялися співпрацювати з нами з цього питання", - заявив Каспар. Регулятори ринку вимагають від Facebook знищити базу даних фотографій користувачів, зібрану в Німеччині, і внести зміни в налаштування сайту, щоб отримання згоди на використання особистих фотографій для роботи технології розпізнавання осіб стало обов'язковим.

Функція розпізнавання осіб на Facebook, яку було запущено в більшості країн у червні 2011 року, покликана спростити процес додавання міток до завантажуваних на сервіс фотографіям. Користувачеві не потрібно відзначати друзів вручну на кожному зображенні - сервіс робить це самостійно, а користувачеві залишається тільки підтвердити вибір.
Подібне нововведення викликало неоднозначну реакцію у влади країн Євросоюзу, де за законом компанія повинна отримати згоду людини на використання його особистої інформації.

Facebook визнала, що компанія дійсно збирає біометричні дані користувачів, однак заявляє, що подібна практика легальна в Ірландії, де знаходиться європейська штаб-квартира соцмережі, і заперечує порушення законів ЄС. За результатами переговорів з владою Ірландії, Facebook погодилася детально пояснити європейським користувачам принципи дії технології розпізнавання осіб.

За словами Каспара, він планує завершити розслідування найближчим часом і направити Facebook формальну вимогу знищити базу даних. За даними NYT, у разі відмови він може оштрафувати соцмережу на 25 тисяч євро. Крім того, він може подати позов і спробувати в судовому порядку змусити Facebook внести зміни в роботу сервісу в Німеччині.

Нагадаємо, що в червні поточного року Facebook домовилася про купівлю сервісу з розпізнавання осіб на фотографіях Face.com. Проте технології цього сервісу в розслідуванні влади Німеччини поки не згадуються.

Німеччина вже не вперше висуває претензії до Facebook через принципів використання даних користувачів. У березні поточного року суд Німеччини ухвалив, що соцмережа не інформує належним чином своїх користувачів про те, як вона користується імпортованими з інших ресурсів електронними адресами їх друзів.

Число користувачів найбільшої в світі соцмережі Facebook перевищує 955 мільйонів. !zn

Читайте також:

Нова технологія дозволяє знайти будь-який смартфон з Wi-Fi навіть в приміщенні

Facebook заплатить 10 млн дол штрафу за рекламу від імені користувачів

Facebook майже півгодини коштував дорожче «Газпрому»


Facebook планує брати гроші за помітність постів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі