Google допоможе китайцям обійти цензуру в інтернеті

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Google ухвалила рішення ввести пошук по альтернативним ключовим словами у зв'язку з численними скаргами китайських користувачів на повідомлення про «помилку на сторінці» та блокування доступу до сайту.

Компанія Google запустила нову функцію свого пошуковика для китайських користувачів. Тепер Google попереджає, що пошук за певними ключовими словами може бути заблокований і пропонує спробувати ввести інші варіанти.

До цього часу всі китайські користувачі, які намагалися шукати по забороненим цензурою словам, отримували повідомлення «ця веб-сторінка недоступна», після чого доступ до сайту блокувався.

Зараз Google буде кожен раз радити користувачам замінити заблоковане слово одним із запропонованих пошуковиком варіантів.

У січні 2010 компанія Google відмовилася вводити цензуру на результати пошуку в Китаї і закрила Google.cn. Відтоді всіх китайських користувачів автоматично перенаправляють на гонконгський портал.

Як повідомляє Google в своєму офіційному блозі, компанія прийняла рішення ввести пошук по альтернативним ключовим словам у зв'язку з численними скаргами користувачів на повідомлення про «помилку на сторінці» та блокування доступу до сайту. !zn

Читайте також:

Google заявив, що Китай блокує пошту Gmail

У конфлікті Google і уряду Китаю переміг Пекін, але не виграв ніхто

Google згортає рекламний бізнес у Китаї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі