Хакери з Anonymous вкрали у НАТО гігабайт секретних даних

Поділитися
Члени хакерського угруповання Anonymous у своєму мікроблозі оголосили, що їм вдалося зламати сервера НАТО і отримати доступ до секретних файлів альянсу.

Хакери уточнили, що володіють приблизно гігабайтом інформації. Вони розмістили в твіттері посилання на два вкрадених документа в форматі PDF (один з документів був пізніше вилучений з відкритого хостингу, на якому він розміщувався).

Перший опублікований документ датується 2007 р., а другий - 2008 роком. Як уточнює The Telegraph, в обох документах мова йде про системи зв'язку для угруповань НАТО в Афганістані та на Балканах.

НАТО ні підтвердило, ні спростувало факт витоку. Представник альянсу повідомив в інтерв'ю The Telegraph, що ведеться розслідування інциденту.

У твіттері Anonymous говориться, що всі вкрадені документи публікувати не планується, оскільки це було б "легковажно", проте хакери пообіцяли в найближчі дні поділитися "цікавими даними".

Хакери, що входять до складу угруповання Anonymous, брали на себе відповідальність за цілу низку гучних атак на державні та корпоративні сервера, в тому числі на сайти платіжних систем Visa, Mastercard і PayPal.

Відомо про тісні зв'язки Anonymous з угрупованням LulzSec, що нещодавно розпалося, та іншими хакерськими об'єднаннями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі