Хакери помстилися Саркозі за підтримку обмежень свободи в інтернеті

Поділитися
Хакерське угруповання Anonymous вчинило кібер-атаку на сайт Єлисейського палацу після закриття файлообмінника Megaupload.

Французька адміністрація потрапила в список цілей групи Anonymous разом з ФБР і Мін'юстом США, мабуть, через те, що президент Ніколя Саркозі привітав американську владу з успішною операцією з припинення «кримінального бізнесу».

Подібні зауваження, схоже, не припали до смаку «анонімусам», які на деякий час «повісили» сторінку Єлисейського палацу, а також розмістили на ній заклик боротися з виданим у США законопроектом SOPA, що передбачає розширення можливостей американських правоохоронних органів і правовласників у боротьбі з нелегальним контентом в інтернеті.

Боротьба з інтернет-піратством і захист авторських прав стали однією з пріоритетних тем для Саркозі. Вона навіть була включена до порядку денного саміту «вісімки» під час головування Франції в травні 2011 року. У зв'язку з цим президент не забув відзначити після закриття Megaupload, що це один з тих прикладів співпраці поліції та органів юстиції різних країн (операція із затримання власників файлообмінника пройшла у Новій Зеландії), на які слід орієнтуватися. Французький президент знову підкреслив, що такі сайти, як Megaupload, «завдають шкоди індустрії і діячам культури».

У Франції в 2009 році був прийнятий закон, згідно з яким французькі користувачі всесвітньої павутини, викриті у викачуванні піратської продукції, можуть бути відключені від інтернету після трьох попереджень з боку контролюючого органу.

Сайт megaupload.com був одним з п'яти найбільших файлообмінників у всесвітній павутині. Користувачі сайту безкоштовно обмінювалися фільмами, телепередачами, музичними записами.


Читайте також


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі