Хакери зламали iPhone 5 через день після початку продажів

Поділитися
© twitter.com/chpwn
Після злому iPhone 5 на нього можна встановлювати будь-які додатки, а не тільки ті, які можна купити в офіційному інтернет-магазині Apple App Store. Втім процедура злому повністю легальна і схвалена американським законодавством.

Хакер Грант Пол (Grant Paul), відомий під псевдонімом chpwn, повідомив про злом нового смартфона Apple iPhone 5.

Хакер поки не опублікував інструкцію зі злому нової моделі популярного смартфона, продажі якого почалися в п'ятницю, у відкритому доступі.

В якості підтвердження злому Пол розмістив у своєму Twitter-мікроблозі фотографії iPhone 5 із запущеним додатком Cydia. Ця програма використовується для доступу до неофіційного інтернет-магазину додатків і встановлюється тільки на зламані мобільні пристрої Apple.

Процедура злому, іменована JailBreak, дозволяє відкрити доступ до файлової системи пристрою і встановлювати додатки, отримані не з офіційного інтернет-магазину Apple App Store. Зокрема, на iPhone після JailBreak можна встановити піратський софт.

У середині 2010 року в американський закон про авторські права в цифрову епоху (DMCA - Digital Millennium Copyright Act) були внесені зміни, які узаконили злом телефонів, у тому числі і iPhone, для встановлення будь-якого програмного забезпечення. Аналогічним чином було легалізовано і усунення прив'язки телефону до мережі певного оператора мобільного зв'язку. !zn

Читайте також:

Перші власники iPhone 5 поскаржилися на проблеми з дисплеєм

Якудза викрала 200 смартфонів iPhone 5 в перший день продажів в Японії

Вартість акцій Apple досягла нового історичного максимуму

По всьому світу за добу замовити 2 млн смартфонів iPhone 5

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі