Instagram пообіцяв переписати угоду і не торгувати фотографіями користувачів

Поділитися
Instagram пообіцяв переписати угоду і не торгувати фотографіями користувачів
Instagram приніс вибачення за скандал, спровокований спробою змінити політику конфіденційності. Після того, як користувачі почали видаляти свої акаунти, компанія запевнила, що її неправильно зрозуміли.

Представники фотосервісу Instagram запевнили користувачів, що не збираються продавати їхні фотографії й інший особистий контент, розміщений на сайті.

Як сказав один із засновників Instagram Кевін Сістром, блогери та журналісти просто невірно витлумачили нові правила користування сервісом.

Він роз'яснив, що пункт у користувальницькій угоді, який дозволяє компанії розпоряджатися будь-якою інформацією і фотографіями передплатників, «збив всіх із пантелику». І пообіцяв, що юристи фірми перепишуть окремі пункти правил Instagram, щоб зробити їх більш зрозумілими.

- Instagram зможе продавати особисті фото користувачів без їхнього дозволу

Сісторм уточнив, що мета нововведення була залучити користувачів в інноваційну рекламу на сервісі. Зокрема, використовувати для цього деякі їхні персональні дані (фотографії в профілі, позначки Like, їхні підписки на новини того чи іншого ресурсу в Мережі тощо.) Але продавати особисті знімки користувачів або робити їх частиною рекламних банерів Instagram не збирається.

Instagram ввела нові правила через чотири місяці після того, як була закрита угода по купівлі компанії з боку Facebook.

Фотохостинг пояснював необхідність змін тим, щоб ефективніше боротися зі спамом і швидше усувати неполадки. Нова угода почне діяти з 16 січня 2013 року.

У відповідь зміни правил деякі користувачі вже почали видаляти свої акаунти. Зокрема, це пригрозив зробити журнал National Geographic, який веде фотоблог з більш ніж 640 тисячами передплатників. !zn

Читайте також:

Facebook вніс зміни до налаштування приватності

США звинуватили «ВКонтакте» у поширенні піратського контенту

Facebook переводить весь трафік користувачів на шифрований протокол

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі