iPad mini і iPad 4: Apple представила дві новинки

Поділитися
Віце-президент Apple з продуктового маркетингу Філ Шиллер представив iPad mini © rnd-sale.ru
Новий компактний планшет iPad mini надійде в продаж у США і низці інших країн 2 листопада за ціною від 329 доларів за модель з 16 Гбайт пам'яті.

Корпорація Apple представила сьогодні два нових iPad - повнорозмірний iPad четвертого покоління і компактний iPad mini з діагоналлю екрана 7,9 дюйма і роздільною здатністю як у "старого" iPad 2, а також нові моделі комп'ютерів Mac.

Відкрив захід генеральний директор компанії Тім Кук, який в минулому році змінив на цій посаді Стіва Джобса. За традицією почалося все з розмов про iPhone 5 і обсяг його продажів у перший вікенд - 5 мільйонів. Нових iPod продали 3 мільйони, а напередодні різдвяних свят очікують продати ще більше. Тім Кук також повідомив, що на iOS 6, новій версії мобільної операційки Apple, працюють вже 200 мільйонів пристроїв. За словами гендиректора компанії, це найшвидший апгрейд на нову версію ОС в історії комп'ютерних пристроїв.

Головною новинкою презентації, і найочікуванішою, став компактний iPad mini з діагоналлю екрана 7,9 дюймів і роздільною здатністю як у "старого" iPad 2. Пристрій позиціонується як більш зручний варіант оригінального iPad, який зручно тримати однією рукою під час читання книги або інтернет-серфінгу.

Не зовсім очікуваною новинкою став представлений майже через годину після початку презентації iPad четвертого покоління з новим процесором A6X з подвоєною продуктивністю. У новинки також удвічі швидший Wi-Fi і новий роз'єм Lightning як у iPhone 5. Тім Кук повідомив, що нещодавно компанія продала свій стомільйонний iPad. Окрім того, за його словами, на iPad припадає 91% мережевого трафіку з усіх планшетних комп'ютерів. На думку глави Apple, це все тому, що "користувачі дуже люблять свої iPad".

Також була анонсована нова версія програми для читання книг на iPhone і iPad - iBooks 3.0. Головним нововведенням в ній стала можливість не гортати книгу посторінково, а прокручувати текст вгору-вниз, як у браузері.

Слідом за iBooks 3.0 був представлений новий MacBook Pro з екраном надвисокої роздільної здатності і діагоналлю 13,3 дюйма. Товщина комп'ютера складає всього 1,9 см, а за вагою він є найлегшим "професійним" ноутбуком Apple в історії. Але головне - роздільна здатність екрану в 2560x1600 пікселів, що значно перевищує таку у сучасних телевізорів Full HD. У комп'ютера з'явився порт HDMI для підключення зовнішніх дисплеїв, проекторів або телевізорів, а також слот для карт пам'яті SD. А ось дисковода для оптичних дисків більше немає. Базова модель з Intel Core i5, 8 гігабайтами оперативної пам'яті і твердотілим жорстким диском на 128 гігабайт обійдеться американським споживачам у 1699 доларів.

Показали і нові Mac mini - компактні, енергоефективні та доступні "маки". У Mac mini будуть процесори Intel від 2,5 ГГц з 2 ядрами до 2,3 ГГц з чотирма, 4 гігабайти оперативної пам'яті і жорсткі диски ємністю від 0,5 до 2 (у серверній модифікації) терабайт. Базова конфігурація обійдеться всього у 600 доларів.

Але головною новинкою з лінійки Mac став iMac з абсолютно новим дизайном. Збоку товщина настільного комп'ютера-моноблоку складає всього 5 мм. Всередині теж багато цікавого - наприклад, Fusion Drive, що об'єднує швидкість SSD-диска і ємність звичайного. За 27-дюймовий iMac з процесором Core i5 доведеться віддати 1,8 тис. дол. !zn

Читайте також:

Apple очолила рейтинг найвпливовіших брендів за версією Forbes

Apple представить iPad mini в цьому місяці


У Росії священики міняють на пристроях Apple надкушене яблуко на хрест


У США знято заборону на продаж планшета Samsung

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі