Іран має намір повністю відмовитися від Інтернету до 2013 року

Поділитися
© Оксани Денисової, Українська правда
Цей крок влада Ірану пояснює тим, що Всесвітня мережа є "ненадійною" і "знаходиться в руках однієї чи двох країн". Американські ЗМІ тим часом припускають, що Іран закривається від світу з метою убезпечити свою ядерну програму.

Іран має намір до 2013 року повністю відмовитися від Інтернету, обмежившись внутрішньою мережею, що діє в межах країни. Відповідну заяву зробив міністр інформації і комунікацій Ірану Реза Такіпур.

Цей крок чиновник пояснює тим, що Всесвітня мережа є "ненадійною" і "знаходиться в руках однієї чи двох країн". За його словами, сайти міністерств та офіційних установ вийдуть з Мережі вже до вересня цього року.

Американські ЗМІ тим часом припускають, що Іран закривається від світу з метою убезпечити свою ядерну програму. На думку Тегерана, Захід уже намагався за допомогою Інтернету перешкодити ядерній програмі країни. Йдеться про інцидент 2010 року, коли мережевий черв'як Stuxnet, здатний захоплювати контроль над промисловими об'єктами, атакував Бушерську АЕС. На це влада відповіла створенням спецслужби, яка, крім боротьби з хакерами, заодно повинна захищати громадян від "шкідливих західних ідей". Після цього були віруси Duqu і Flame, яким не вдалося завдати особливої ​​шкоди.

- Вірус Stuxnet атакував ядерні об'єкти Ірану за наказом Обами


Stuxnet проник у комп'ютери першої в Ірані АЕС, однак основна операційна система станції не постраждала. Проте через комп'ютерні атаки запуск заводу було відкладено на декілька місяців. Іран звинуватив у цьому нападі Ізраїль, другий підозрюваний - США. Буквально на днях столо відомо, що "Лабораторія Касперського" виявила на Близькому Сході ще одну складну шкідливу програму, яку експерти віднесли до класу кіберзброї. Як повідомили в прес-службі компанії, особливість нового "троянця" полягає в тому, що він, крім іншого шпигунського функціоналу, напрвлений на крадіжку фінансової інформації користувачів заражених комп'ютерів.

Зазначимо, що згідно з повідомленнями ЗМІ, зовсім нещодавно духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї створив аккаунт у Instagram, а ще раніше відкрив мікроблог в Twitter. Відзначимо, що "внутрішній інтернет" діє на Кубі і в КНДР. У Китаї діє "Великий китайський мережевий екран". !zn

Читайте також:

США передали Ізраїлю сценарій атаки на Іран

Глава MI-6: США і Ізраїль повинні вирішити, змиритися з ядерним Іраном або негайно нанести удар

США та Ізраїль розробили супервірус Flame, щоб уповільнити іранську ядерну програму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі