Дослідники назвали автомобілі з найбільш "токсичними" і "чистими" салонами

Поділитися
Експерти протестували понад 200 найбільш популярних автомобілів 2011-2012 модельного року на хімічні речовини, які можуть спровокувати ракові захворювання.

Американський дослідницький фонд Ecology Center опублікував звіт про токсичність матеріалів, що використовуються в обробці салонів автомобілів.

Експерти протестували понад 200 найбільш популярних автомобілів 2011-2012 модельного року на хімічні речовини, які випаровуються з поверхонь кермового колеса, приладової дошки, підлокітників і сидінь, які можуть спровокувати ракові захворювання та відхилення у розвитку людського ембріона.

"Дослідження показало, що інтер'єри автомобілів містять цілий "коктейль" із сотень токсичних хімікатів, які випаровуються у маленькому, закритому просторі. Оскільки ці речовини ніяк не регламентовані, покупці поняття не мають про небезпеку. Наші тести мали на меті показати це споживачам і попередити автовиробників, аби ті використовували більш безпечні матеріали", - заявив Джеф Гірхарт, директор з досліджень в Ecology Center.

Вищезгаданий "коктейль" складається в основному з броміну, хлорину, свинцю і важких металів. Організація перераховує деякі захворювання, яким можуть сприяти дані елементи, аж до раку. Втім, за даними дослідників, поступово ситуація поліпшується, і все більше автомобілів стають чистішими у порівнянні зі своїми попередниками.

У результаті найбезпечнішою для здоров'я моделлю була визнана Honda Civic; в ній відсутні бромовмісні речовини, які часто додаються для зменшення горючості пластика, і важкі метали. До десятки кращих також увійшли дві Toyota (Prius і Venza), ще одна Honda (CR-Z), Nissan Cube, дві Acura (RDX і ZDX), Audi S5 і два Smart (Coupe і Passion).

Найгіршим з точки зору токсичності салону автомобілем американці назвали Mitsubishi Outlander Sport. Схожа ситуація з Chrysler 200 SC і Kia Soul. До «поганого» рейтингу потрапили також Nissan Versa, Mazda CX-7, Hyundai Accent, Chevy Aveo, ще одна Kia (Sportage), Volkswagen EOS і Mini Cooper S.Clubman. !zn

Читайте також:

Українці активно купують автомобілі

У накуреному авто у 23 рази більше токсинів, ніж у накуреному барі

Українців запитають, звідки у них гроші на купівлю дорогих авто

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі