Через інтернет-піратство проти України можуть застосувати санкції

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
США можуть ввести санкції проти України через інтернет-піратство.

У зв'язку з високим рівнем інтернет-піратства в Україні, міжнародний альянс інтелектуальної власності звернувся до Торгової палати США з проханням зняти з нашої країни преференції безмитного ввезення окремих груп товарів.

Рішення Торгової палати США буде залежати, зокрема від того, чи потрапить Україна до списку особливої уваги, який буде опубліковано в середині лютого цього року. У той же час, за даними «Агентства інтернет-прав», Україна попередньо внесена до цього списку.

У 2006 році зняття з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів коштувало нашій країні 75 млн доларів. У цьому році сума може зрости ще на 39 млн.

У 2011 році Україна вже була у списку особливої уваги Альянсу, але тоді Торгова палата не прийняла ніяких санкцій. На думку представника IIPA Еріка Шварца, ризик втратити преференції безмитного ввезення набагато вищий.

«Рівень піратства в Україні надзвичайно високий, найвищий в Європі і закривати на це очі більше немає можливості. Зараз міжнародні зусилля спрямовані на зниження числа контрафактної продукції (слухання щодо ратифікації ACTA, SOPA, PIPA) у світовій економіці і Україна або включається у цей процес або проти неї висуваються торгові санкції», - говорить він.

Основною перешкодою для ефективної боротьби проти інтернет-піратства є закон про телекомунікації, де йдеться, що інтернет-провайдери «не несуть відповідальності за зміст інформації, переданої через свої мережі».

Нагадаємо, на початку лютого цього року, у Верховній Раді було зареєстровано законопроект, який забороняє правоохоронним органам вилучати суперечний контент з інтернет-сайтів та припиняти їхню роботу без відповідного рішення суду. !zn

Читайте також:

Користувачів EX.ua і Upload направили на сайт з легальним контентом

Президент Туреччини практично викрив сам себе у піратстві

Україна потрапила до «чорного списку» IIPA

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі