Ізраїльські винахідники мають намір заправляти автомобіль алюмінієвим порошком

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Стандартний автомобільний бак, заправлений порошком, дозволить машині проїхати на одній заправці 2,4 тис. кілометрів. «Алюмінієвий автомобіль» зараз обійдеться у приблизно таку ж суму, що і бензиновий.

Пошуки більш екологічно чистого двигуна і дешевого палива привели ізраїльських винахідників до створення проекту незвичайного гібрида - автомобіля, що заправляється алюмінієвим порошком. Як повідомляє видання "Інноваційні новини Ізраїлю", нова розробка за екологічністю відповідає електромобілям, але дає істотний приріст в запасі ходу.

Розробники компанії Alchemy Research створили хімічний реактор, який за допомогою «летючого металу» і звичайної води виробляє водень. Температура у «топці» становить 900 градусів за Цельсієм, а на «вихлопі» виходять пар, оксид алюмінію і водень. Саме цей газ потім використовується для вироблення електроенергії для електромотора, а пара охолоджується і повертається в систему. Оксид алюмінію збирається в накопичувачі і надалі використовується для переробки у нові порції палива.

Головна особливість цієї системи полягає в тому, що водень ніби замінює собою акумуляторну батарею, що стоїть на звичайних електромобілях.

За словами глави компанії Гідеона Ямпільського, стандартний автомобільний бак, заправлений порошком, дозволить машині проїхати на одній заправці 2,4 тис. кілометрів, а не кілька сотень, як на бензинових і акумуляторних автомобілях.

Що стосується ціни питання, то «алюмінієвий автомобіль» зараз обійдеться в приблизно таку ж суму, що і бензиновий, але в міру розвитку технологій, упевнений Ямпільський, ставатиме все більш дешевим і вигідним в експлуатації. !zn

Читайте також:

Вчені придумали простий спосіб знесолити воду

Вчені навчилися охолоджувати матеріали за допомогою лазера

Ізраїльські вчені створюють військових біороботів (відео)

Вчені з Японії і Австрії створили надтонкі сонячні батареї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі