Китай направить космонавтів на Південний полюс Місяця

Поділитися
Китай має намір направити своїх тайконавтів на Місяць. Перші представники КНР на Місяці з'являться найраніше у 2020 році. Таку заяву зробив головний науковий фахівець китайської національної програми освоєння Місяця Оуян Цзиюань.
Китай має намір направити своїх тайконавтів на Місяць. Перші представники КНР на Місяці з'являться найраніше у 2020 році. Таку заяву зробив головний науковий фахівець китайської національної програми освоєння Місяця Оуян Цзиюань.Обрано і місце для майбутньої висадки китайських космонавтів. Це Південний полюс Місяця. Це місце на природному супутнику Землі видається ідеальним для даних цілей. У той же час Лун Лехао, фахівець із засобів доставки китайських апаратів на Місяць, заявив, що Китай буде мати технічну можливість послати двох або трьох тайконавтів на місячну поверхню, а після виконання місії успішно повернути їх на Землю до 2025 року. А прем'єр Держради КНР Вень Цзябао продемонстрував 8 листопада на урочистій церемонії в комітеті оборонної науки, техніки і промисловості знімки місячної Затоки Райдуги, що виконані китайським апаратом «Чан'е-2» з високим ступенем роздільної здатності. Також на фотографіях був північно-західний район Місячного моря дощів, де у 2013 році планується примісячення апарату «Чан'е-3». Він доставить на Місяць самохідний апарат - місяцехід. Потім у 2017 році на поверхню супутника Землі буде доставлений ще один китайський зонд. Він має зібрати зразки місячних порід і з ними повернутися на Землю. Створення місячного поселення під китайським прапором заплановано на середину нинішнього століття. Безсумнівно, поряд із науковими роботами прагматичні китайці відразу ж почнуть і розробку місячних надр, однак про це вони поки не дуже розповідають. Про всяк випадок свої кроки з освоєння Місяця і космосу в цілому Китай вже зараз пояснює високим цілями, продиктованими боргом перед усім людством. «Чан'е-2», знімки якого так надихнули китайське керівництво, був запущений 1 жовтня 2010 року. Космічний апарат відкрив другий етап китайської програми вивчення Місяця. Під час реалізації першого етапу за допомогою супутника «Чан'е-1», який був виведений на навколомісячну орбіту у 2007 році, була складена тривимірна карта поверхні Місяця.

За матеріалами «Вести.Ru»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі