Китай запустив власний аналог GPS

Поділитися
Китайська система супутникової навігації Beidou була введена в експлуатацію, передає у вівторок, 27 грудня, агентство "Сіньхуа".

В зону охоплення супутників Beidou потрапляють тільки Китай і прилеглі території, говориться в повідомленні агентства. Shanghai Daily з посиланням на представника Beidu уточнює, що навігаційна система визначає координати з точністю до 25 метрів.

На даний момент до складу орбітального групи Beidu входять десять супутників, причому останній апарат був запущений на початку грудня. У 2012 році кількість супутників збільшать ще на шість. У цьому випадку точність підвищиться до 10 метрів, а сигнал Beidu можна буде приймати в більшості країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

До штатної чисельності в 35 супутників орбітальну групу Beidou планується довести в 2020 році. Тоді система буде працювати по всьому світу і зможе конкурувати з американською GPS і російською ГЛОНАСС.

Роботу над проектом Beidou Китай розпочав у 2000 році. Перший навігаційний супутник був виведений на орбіту в 2007 році; до цього було проведено кілька експериментальних запусків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі