Китай запустить другий місячний зонд

Поділитися
© mia.ulmic.ru
Запуск другого китайського орбітального місячного зонда "Чан'є-2" заплановано в період з 1 до 3 жовтня 2010 року. Виведе апарат у космос ракета-носій Long March-3C. Про це в четвер, 30 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
Запуск другого китайського орбітального місячного зонда "Чан'є-2" заплановано на період з 1 до 3 жовтня 2010 року. Виведе апарат у космос ракета-носій Long March-3C. Про це в четвер, 30 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. На даний момент перший і другий ступені ракети-носія вже заправлені паливом і знаходяться на місці запуску - стартовому полі в Центрі по запуску супутників Січан. Третій ступінь буде заповнено паливом найближчим часом. Зонд «Чан'е-2» стане другим безпілотним апаратом, який КНР відправить до Місяця. Перший - «Чан'е-1» - був запущений в жовтні 2007 року й пропрацював на місячній орбіті 16 місяців. Після закінчення своєї місії зонд врізався в поверхню земного супутника. Спочатку передбачали, що «Чан'е-2» стане своєрідним клоном свого попередника, але пізніше було вирішено, що апарат буде оснащено досконалішою технікою, й він уже належатиме до нового покоління місячних зондів. Завданням «Чан'е-2» буде фотографувати поверхню Місяця й підшукати найвдаліше місце для посадки спускного модуля «Чан'е-3», який має відправитися до супутника Землі в 2013 році. Усі три апарати є частиною амбітної програми з освоєння Місяця, яку розробляє Китай. Її кульмінацією повинна стати пілотована місія до земного супутника, яку попередньо заплановано на 2017 рік.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі