Китайські автогіганти проводять перше масове відкликання через знайдену в деталях мотора токсичну речовину

Поділитися
© bankoboev.ru
Азбест, який може викликати рак, виявили в двигунах і прокладках вихлопних труб п'яти моделей. У сервісні центри китайських компаній Great Wall і Chery буде відкликано 23 тисячі машин. В Україні за останні півтора року вітчизняні автомобілісти придбали близько 20 тисяч китайських авто.

В автомобілях китайських компаній Great Wall і Chery, виявлено азбест, який здатний викликати серйозні захворювання, у тому числі рак, і заборонений для використання в 55 країнах світу. Азбест виявили в двигунах і прокладках вихлопних труб 5 моделей, що продаються на австралійському ринку. Мова йде про автомобілі Great Wall (SA 220, V240, X240, V200 і X200) і дві моделі Chery (J11 і J3). Виробники машин вже оголосили про масове відкликання даних моделей. Всього в сервісні центри буде відкликано 23 тисячі машин.

Австралійська влада не рекомендувала власникам автомобілів цих марок займатися самостійним ремонтом, який може порушити цілісність мотора, а також прокладки вихлопних труб.

За словами представників Chery, причиною для відкличної кампанії стала помилка робітників одного з підприємств, що використовували для складання автомобілів для австралійського ринку деталі не з тих комплектів (компанія використовує різні комплектуючі для різних ринків в залежності від державної політики конкретної країни, куди експортуються моделі). Разом з тим, в компанії відмовилися відповісти для ринків яких країн призначалися деталі, в яких був виявлений азбест.

Відзначимо, що всі моделі, які потрапили під відкликання, активно продаються на українському ринку, всього за останні півтора року вітчизняні автомобілісти придбали близько 20 тисяч китайських машин. !zn

Читайте також:

General Motors відкличе півмільйона Chevrolet Cruze через ризик загоряння

Toyota відкликає більше 2 мільйонів машин у США

Porshe відкликає 100 000 Cayenne - у них можуть випасти фари

BMW відкликає понад мільйон машин через дефект акумулятора


Смартфон замінить водія за кермом

Volkswagen випустив автомобіль для подорожей під водою (фото/відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі