Комісія з міжнародної торгівлі США визнала Apple невинною в порушенні патентів Samsung

Поділитися
© РИА Новости
Samsung вимагала від ITC заборонити імпорт смартфонів iPhone, планшетів iPad і плеєрів iPod на територію США. Згідно з попередньою постановою ITC, Apple не порушувала при розробці своїх пристроїв чотири патенти, заявлені в скарзі.

Суддя Комісії з міжнародної торгівлі США (ITC) визнав компанію Apple невинною в порушенні патентів південнокорейського конкурента Samsung Electronics і відхилив вимогу заборонити імпорт низки продуктів Apple на територію США, свідчать документи на сайті ITC.

Samsung подавала скаргу на Apple в ITC в червні минулого року, звинувачуючи конкурента в порушенні п'яти запатентованих технологій при розробці мобільних пристроїв. Пізніше південнокорейський виробник скоротив число спірних технологій до чотирьох, виключивши патент, пов'язаний з MP3.

Згідно з попередньою постановою ITC, Apple не порушувала при розробці своїх пристроїв чотири патенти, заявлені в скарзі Samsung. В їх число входять патент на технологію бездротового зв'язку CDMA, на "пакетну" передачу даних з бездротових пристроїв, на технологію витягання телефонного номера з веб-сторінки на смартфонах і на технологію роботи з електронними документами.

Samsung вимагала від ITC заборонити імпорт смартфонів iPhone, планшетів iPad і плеєрів iPod на територію США. Нагадаємо, що комісія володіє подібними повноваженнями, тому за останній час почастішали випадки, коли технологічні компанії ведуть патентну боротьбу, подаючи судові позови з вимогою компенсації і скарги в ITC з вимогою заборонити імпорт товарів одночасно.

Нинішнє рішення судді ITC є попереднім - у січні 2013 року його повинна схвалити або відхилити комісія у повному складі.

"Ми впевнені, що комісія в підсумку підтвердить нашу позицію, що Apple повинна понести відповідальність за експлуатацію наших технологічних інновацій", - говорять представники Samsung. Представники Apple від коментарів відмовилися.

Патентне протистояння Apple і Samsung триває з весни 2011 року. Конфлікт розв'язала американська компанія, яка звинуватила південнокорейського конкурента в копіюванні технологій та дизайну iPhone і iPad.

Samsung відповіла позовами, що викривають Apple в незаконному використанні низки важливих технологій. У загальній складності компанії подали один проти одного більше 30 позовів у суди десятка країн по всьому світу, а також скарги в регулюючі ринок органи.

Минулого місяця американський суд присяжних став на бік Apple, рекомендувавши Samsung виплатити на її користь компенсацію в 1,05 мільярда доларів. Накладений на Samsung штраф може бути збільшений, крім того Apple домагається заборони продажів деяких смартфонів південнокорейської компанії в США.

Комісії ITC ще належить винести рішення у скарзі Apple на Samsung, поданої в минулому липні. У ній американський виробник вимагає заборони на імпорт і продажу низки мобільних пристроїв Samsung в США. !zn

Читайте також:

Samsung заплатить Apple мільярд доларів за копіювання смартфонів

Суд зняв заборону на продажі смартфона Galaxy Nexus в США


Apple домоглася заборони продажів планшетника Samsung в США

Samsung з вимогою заборонити новий iPhone вже дістався до Японії і Австралії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі