«Лабораторія Касперського» виявила найскладніший вірус

Поділитися
© vladmou.ru
Вірус Flame активно використовується вже більше двох років і дозволяє викрадати важливі дані, зокрема інформацію, виведену на монітор. Вірус діє на території країн Близького Сходу.

«Лабораторія Касперського» проінформувала про виявлення нової складної шкідливої програми, яка зараз активно використовується в ряді країн як кіберзброя. За складністю і функціоналою шкідливістю програма перевершує всі раніше відомі види загроз.

Шкідлива програма була виявлена антивірусною компанією під час дослідження, ініційованого Міжнародним союзом електрозв'язку. Програма, виявлена продуктами «Лабораторії Касперського» як Worm.Win32.Flame, розроблена для ведення кібершпіонажу. Вона дозволяє викрадати важливі дані, зокрема інформацію, виведену на монітор, інформацію про системи - об'єкти атак, файли, що зберігаються на комп'ютері, контактні дані користувачів і навіть аудіозаписи розмов.

За попередніми результатами Flame активно використовується вже більше двох років, з березня 2010 року. Через свою виняткову складність і спрямованість на конкретні цілі до цього моменту він не міг бути виявлений жодним захисним продуктом.

Хоча Flame відрізняється за своїми характеристиками від зловредів Duqu і Stuxnet, раніше використовувалися в якості кіберзброї, такі факти як географія атак, використання специфічних уразливостей в ПО, а також те, що метою атак стають тільки певні комп'ютери, вказують на те, що Flame відноситься до тієї ж категорії складної кіберзброї. На відміну від Duqu і Stuxnet, що атакували системи ядерної програми Ірану, Flame діє не тільки в Ірані, але і на території Ізраїлю, Палестини, Судану, Сирії, Лівану, Саудівської Аравії, Єгипту та інших країн.

«Попередні висновки дослідження, проведеного за строковим запитом МСЕ, підтверджують цільовий характер цієї шкідливої програми. Один з найбільш тривожних фактів щодо кібератаки, що проводиться за допомогою Flame, полягає в тому, що вона в даний момент знаходиться в активній стадії, і ті, хто її проводять, постійно ведуть спостереження за зараженими системами, збирають інформацію і вибирають нові об'єкти для досягнення своїх, невідомих нам цілей», - коментує головний антивірусний експерт «Лабораторії Касперського» Олександр Гостєв. !zn

Читайте також:

Виявлено комп'ютерний вірус, що загрожує всьому світу

Іран на межі Чорнобильської катастрофи

Переговорщики Ірану з ядерної програми звинуватили США в кібератаці на ядерні об'єкти

Експерти ОЕСР заявили про перебільшений ризик кібервійни

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі