Легендарну «сімку» відправили на пенсію: в Росії припинено виробництво Lada-2107

Поділитися
17 квітня з конвеєра «Іжевського автозаводу» зійшов останній автомобіль Lada-2107. До кінця 2012 року АвтоВАЗ планує закрити виробництво ще однієї старої моделі - Lada-2104.

«Іжевський автозавод» (Росія) 17 квітня зупинив виробництво автомобілів Lada-2107, до кінця 2012 року планує закрити виробництво Lada-2104, повідомила прес-служба «дочки» АвтоВАЗу "Об'єднаної автомобільної групи».
«Сьогодні, 17 квітня, з конвеєра ОАД зійшов останній автомобіль Lada-2107. Таким чином, історія «сімки» в Росії завершилася», - йдеться в повідомленні.
У 2011 році АвтоВАЗ передав «Іжевському автозаводу» виробництво цього автомобіля: у березні минулого року в Іжевську була випущена тестова партія, а з 28 квітня 2011 року вирішено почати виробництво цих автомобілів за повним циклом. З серпня 2011 року «Іжевський автозавод» став єдиним виробником цих автомобілів, випустивши в цілому 42,5 тис. «сімок».
Крім автомобіля Lada-2107, ОАД виробляє в Іжевську автомобілі Lada-2104 і «Іж-27175». З середини 2012 року в Іжевську планується розпочати випуск нової бюджетної моделі «АвтоВАЗу» - Granta.
Як зазначають ЗМІ, новина про припинення випуску ВАЗ-2107 має «дуже порадувати» ведучого популярного шоу про автомобілі Top Gear Джеремі Кларксона. Телеведучий нещодавно опублікував в британських ЗМІ свої враження про цей автомобіль в статті під заголовком «Lada Riva: спадок діда, який їздить на буряковому спирті».
Люди, які її робили, «явно були чимось дуже розлючені»: Кларксон виявив, що рульова колонка мовби приварена до приладової дошки, а гальма «змушували машину злегка розганятися і одночасно різко повертати вліво», - розповідає він. Мотор явно зняли з бетономішалки, яка останні 30 років перемелювала повстанців у Південному Судані.
«Вона розганялася з 0 до 60 миль на годину. Але тільки коли її робили на Fiat. Відтоді, як вона стала «Ладою», вона взагалі по-справжньому перестала рухатися. А зроблена вона жахливо», - підводить підсумок Кларксон. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі