Microsoft готує аналог Google +

Поділитися
Корпорація Microsoft тестує власну соціальну мережу, що має назву Socl. Як стало відомо виданню The Verge, зовні сервіс мало чим відрізняється від інших популярних соцмереж. Як в Google + і Facebook, інтерфейс Socl розділений на три колонки: у лівій розташована основна навігація, у правій - соціальні функції, а посередині - новинний потік.

The Verge зазначає, що в "традиційне" поле у ​​верхній частині сторінки можна вводити не тільки оновлений статус, але й пошукові запити - в останньому випадку знайдені Bing результати зможуть прокоментувати друзі. У Socl також присутній відеочат, де, як і в "ВідеоЗустрічах" Google +, можна спілкуватися з кількома користувачами одночасно.

На відміну від Facebook і Google +, у Socl не можна створювати групи або списки, що складаються з певних друзів. Це означає, що "пошукові" статусні повідомлення буде видно всім користувачам. Сайт майже цілком побудований на HTML5, плагіни Flash і Silverlight не використовуються. Інші подробиці про нову соцмережу не повідомляються. Чи планує Microsoft відкривати Socl для широкої аудиторії, поки невідомо.

Про те, що Microsoft готує власний соціальний проект, стало відомо в липні, коли за адресою socl.com став доступний стартовий екран Tulalip (від цієї назви, ймовірно, в результаті вирішили відмовитися). Посилань на реєстрацію в соцмережі не було - користувачам пропонувалося авторизуватися через Facebook або Twitter.

Проте, незабаром весь вміст сайту було замінено словами: "Дякуємо, що зайшли. Socl.com - це внутрішній проект команди Microsoft Research, який був опублікований в Інтернеті помилково. Ми не хотіли, чесно".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі