Microsoft представила Windows Phone 8

Поділитися
Microsoft представила Windows Phone 8 © ubergizmo.com
Корпорація Microsoft офіційно представила нову мобільну операційну систему Windows Phone 8. У мобільній «вісімці» є підтримка багатоядерних процесорів, трьох різних роздільних здатностей екрану (800x480, 1280x720 і 1280x768), карт пам'яті microSD і NFC-чіпів.

Microsoft на прес-конференції у Сан-Франциско анонсувала нову версію своєї мобільної платформи, Windows Phone 8 (WP8). Про особливості мобільної платформи розповів генеральний директор компанії Стів Балмер.

З технічного боку WP8 багато запозичила у Windows 8 для ПК. При розробці мобільної «операційки» Microsoft відмовилася від архітектури Windows CE, побудувавши нову версію на ядрі NT. На ньому ж заснована і «вісімка» для настільних комп'ютерів. Більше того, WP8-смартфони використовують ту саму файлову систему, технології роботи з медіа, драйвери пристроїв і, частково, систему безпеки, що і Windows 8.

Також в мобільній «вісімці» є підтримка багатоядерних процесорів, трьох різних роздільних здатностей екрану (800x480, 1280x720 і 1280x768), карт пам'яті microSD і NFC-чіпів. У зв'язку з безліччю змін, зроблених «під капотом», смартфони з попередньою версією ОС - Windows Phone 7 - оновитися до WP8 не зможуть.

Новий користувальницький інтерфейс в WP8 тепер називається не Metro UI, а «Живі плитки» (Live Tiles). Як і в Windows 8, в смартфонах «плитки» виконують роль ярликів для запуску програм. Вони також можуть виступати в якості віджетів і показувати кількість СМС або пропущених дзвінків.

Для дітей у WP8 передбачений «Дитячий куточок» (Kind's Corner). Ця функція дозволяє заблокувати деякі можливості смартфона і включити на ньому безпечний інтерфейс з іграми та іншими «дитячими» програмами. Ще одна нова функція - Data Sense - дозволяє стежити за витратою трафіку.

Також мобільна «вісімка» тісно інтегрована з сервісом SkyDrive, який зберігає документи, фотографії, музику й інший контент на серверах Microsoft.

Поки що для мобільної платформи Microsoft було створено близько 120 тисяч програм. При цьому онлайн-магазин щодня поповнюється кількома сотнями нових програм. Тим не менш, за цим показником він дуже відстає від Apple (975 тисяч додатків) і Google (675 тисяч).

Першими смартфонами, використовують WP8, стануть Lumia 822 виробництва Nokia і Windows Phone 8X від HTC. У європейські магазини новинки надійдуть 3 листопада, а в США та інших країнах вони з'являться протягом місяця. !zn

Читайте також:

Microsoft починає продажі Windows 8

Microsoft представив мобільну платформу Windows Phone 8

Microsoft представила новий планшетник Surface

Microsoft за мільярд доларів купить «ділову» соціальну мережу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі