Microsoft розробляє окуляри доповненої реальності

Поділитися
Microsoft розробляє окуляри доповненої реальності © infuture.ru
Окуляри можуть працювати з камерою, мікрофонои і динаміком. Підказки, які видає пристрій, можуть бути як текстовими, так і голосовими.

Компанія Microsoft подала в Патентне відомство США (USPTO) заявку, в якій описуються окуляри доповненої реальності - пристрій, здатний "накладати" віртуальні об'єкти на зображення навколишнього світу. Про це повідомляє Unwired View.

На відміну від окулярів Project Glass, які розробляє компанія Google, пристрій Microsoft не призначений для постійного носіння. Мається на увазі, що користувач надягає окуляри в ситуаціях, для орієнтування в яких можуть знадобитися додаткові роз'яснення.

Такими ситуаціями, на думку Microsoft, можуть бути публічні заходи - наприклад, концерти чи спортивні змагання. В останньому випадку окуляри можуть показувати статистику команд і окремих гравців, рахунок, імена гравців і так далі.

Окуляри можуть включати в себе камеру, мікрофон і динаміки. Підказки, які видає пристрій, можуть бути як текстовими, так і голосовими.

Патентне відомство США опублікувало заявку 22 листопада. Компанія Microsoft направила документ у відомство в травні 2011 року.

Розробку окулярів доповненої реальності ведуть кілька компаній. Окуляри Google, що використовують операційну систему Android, надійдуть у продаж в 2013 році; над пристроєм зі схожими можливостями працює також Olympus. Компанія Oakley випустила гірськолижну маску з мініатюрним екраном, який показує спортсменові його швидкість та інші відомості. !zn



Читайте також:

Microsoft представила Windows Phone 8

У системі захисту Windows 8 знайшли небезпечну уразливість

Windows 7 перевершила за популярністю Windows XP

Через кілька годин після офіційної презентації Windows 8, її піратська копія з'явилася в мережі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі