Мобільними телефонами користуються 60% жителів Землі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Формальне число користувачів мобільного зв'язку в світі - близько 6 млрд, їх фактичне число - близько 4,1 млрд з 7 млрд жителів Землі.

Глобальне покриття мобільного зв'язку до четвертого кварталу 2011 року склало 85%, і сьогодні в світі налічується близько 6 млрд абонентів стільникового зв'язку. Про це йдеться в оновленому звіті компанії Ericsson (Швеція) про розвиток ринку зв'язку і зростання трафіку.

Як наголошується в повідомленні, незважаючи на те, що «формальне число користувачів мобільного зв'язку в світі близько 6 млрд, їх фактичне число - близько 4,1 млрд», оскільки багато з них є абонентами кількох операторів. Таким чином, 60% населення Землі є абонентами стільникового зв'язку.

Згідно зі статистикою минулих років, в середньому число користувачів стільникового зв'язку за рік виростає на 13% і приблизно на 3% за один квартал. Близько 75% абонентів користуються мережею другого покоління GSM, для 15% користувачів у світі доступний зв'язок стандарту 3G/HSPA (третє-четверте покоління).

За рік число користувачів мобільного широкосмугового доступу в інтернет (ШСД) зросло приблизно на 60%, зараз їх число наблизилося до 1 млрд. У всіх регіонах зростає популярність смартфонів. Близько 30% всіх телефонних трубок, проданих у 2011 році, були смартфонами, тоді як в 2010 році їх частка в продажах склала лише 20%. В цілому в світі тільки 10% користувачів мобільного зв'язку володіють смартфонами.

Триває активне зростання мобільного трафіку даних. За період з третього кварталу 2010 року по третій квартал 2011 року обсяг передачі даних збільшився в два рази. Зростання між другим і третім кварталами минулого року склало 18%.

Мобільний голосовий трафік за останні чотири роки подвоївся й продовжує зростати стійкими темпами. !zn

Читайте також

В ПР запропонували підняти ціни на мобільний зв'язок на 7%

Число мобільних пристроїв з інтернетом скоро перевищить населення

ВООЗ: Мобільні телефони можуть бути причиною раку

КМІС: Число інтернет-користувачів в Україні зросло до 40%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі