Moody's знизило рейтинги Sony і Panasonic

Поділитися
Moody's знизило рейтинги Sony і Panasonic на один щабель. Зниження рейтингу відбулося через послаблення фінансового профілю компанії.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's у п'ятницю знизило рейтинги двох японських виробників електроніки - Sony і Panasonic - на один щабель з "негативним" прогнозом, випливає з повідомлення агентства.

Рейтинг Sony знижено до "Baa1" з "A3", Panasonic - до «A2» з «A1».

Обидві рейтингові дії здійснено за підсумками перегляду, який було започатковано стосовно Sony 28 жовтня 2011 року, а щодо Panasonic - 1 листопада 2011 року.

«Зниження рейтингу Panasonic відображає стурбованість щодо продовження послаблення фінансового профілю компанії, з огляду на труднощі в операційному середовищі», - йдеться в повідомленні агентства.

Moody's вважає, що фінансовий профіль Panasonic погіршився після збільшення до 100% частки в її найбільших дочірніх компаніях - Panasonic Electric Works Co. Ltd. і Sanyo Electric Co. Ltd у квітні 2011 року. У результаті чистий борг компанії в минулому фінансовому році, який завершився у березні 2011 року, зріс приблизно до 550 млрд єн (7,1 мільярда доларів) проти 100 мільярдів єн (1,3 мільярда доларів) торік.

Moody's очікує, що прибутковість Sony буде залишатися слабкою і волатильною у зв'язку зі збитковістю бізнесу компанії з виробництва телевізорів.

Також на бізнес компанії вплинуло зміцнення курсу єни до долара. У результаті агентство очікує, що Sony у поточному фінансовому році, який завершиться у березні 2012 року, зазнає операційних збитків у розмірі 125 млрд єн (1,6 млрд дол).

На початку листопада Sony оголосила, що за підсумками 2011 фінансового року, який закінчиться 31 березня 2012 року, операційний збиток у сегменті виробництва телевізорів може скласти 175 млрд єн (2,2 млрд дол).

Читайте також:

Panasonic виходить на європейський ринок смартфонів

Хакери зламали базу даних Sony

Panasonic і Whirpool заплатять $141 млн штрафу за цінову змову

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі