Mozilla випустить власну мобільну ОС

Поділитися
У наступному році Mozilla планує випустити мобільні телефони на базі операційної системи Firefox OS.

У 2013 році на ринку з'являться перші мобільні пристрої, в основі яких буде лежати операційна система Firefox OS, що базується на проекті Boot to Gecko.

В основі мобільної платформи лежать відкриті веб-стандарти типу HTML5. Уже досягнуто угоди з деякими партнерами. Зокрема, проект вже привернув увагу великих китайських компаній ZTE і TCL, а також європейських стільникових операторів Sprint, Deutsche Telekom, Smart, Telecom Italia і Telenor. Firefox OS буде оптимізована для смартфонів початкового рівня, розрахованих у першу чергу на ринки, що розвиваються. Жителі Бразилії першими отримають нові пристрої на операційній системі від Mozilla.

Дотепер відомо, що в якості процесорів для пристроїв на базі Firefox OS стануть чіпи Snapdragon виробництва Qualcomm. В майбутньому число кристалів буде збільшено.

План розробити мобільну ОС Mozilla розкрила влітку 2011 року. Ранню версію системи Boot to Gecko компанія показала на виставці MWC у лютому 2012 року.

На думку експертів, нова система навряд чи підкорить ринок, як це було з Android або iOS, але налякати конкурентів у недорогому сегменті вона цілком здатна. !zn

Читайте також:

Mozilla випустить для iPad свій браузер

Mozilla звинувачує Microsoft в нечесній конкуренції

Firefox буде оновлюватися непомітно

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі