На знак протесту сайт «Репортери без кордонів» закрився на добу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За прикладом Wikipedia закрився на добу веб-сайт «Репортери без кордонів». Організація протестує проти антипіратського законопроекту Stop Online Piracy Act.

Англомовна редакція веб-сайту міжнародної журналістської організації «Репортери без кордонів» закрилася на 24 години на знак протесту проти нових законопроектів, що знаходяться на розгляді у Конгресі США.

У заяві, опублікованій на веб-сайті організації йдеться, що "цей надмірно репресивний законопроект призведе до небаченого раніше рівня цензури в Інтернеті і принесе свободу думки у мережі в жертву боротьбі з піратством. Неправильно, що країна, яка подарувала світові Інтернет, тепер збирається завдати смертельного удару по свободі в мережі».

Як повідомлялося, два законопроекти про захист авторських прав в Інтернеті, які зараз знаходяться на розгляді у Сенаті та Палаті представників, в основному, спрямовані на те, щоб скоротити продаж піратських копій продукції американської музичної і кіноіндустрії.

Проте ця законодавча ініціатива викликала хвилю критики з боку великих інтернет-компаній таких як Google, Facebook, Yahoo, Twitter і eBay. Висловлюються побоювання, що подібний закон при набутті чинності загрожує онлайн-бізнесу в цілому: порушує права володіння доменами, знижує можливості для захисту від кібер-атак і навіть обмежує свободу слова.

Найбільш суперечливим пунктом законопроекту вважається надання права американській владі блокувати веб-сайти, що поширюють піратську продукцію. Якщо будуть діяти такі правила, американські користувачі миттєво втратять доступ на солідний сектор Інтернет-простору.

Раніше на знак протесту проти законопроектів на 24 години закрився веб-сайт англомовної версії електронної енциклопедії Wikipedia.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі