Начальник зв'язку Таджикистану вимагає викликати до себе Цукерберга

Поділитися
© artofwar.net.ru
Глава служби зв'язку Таджикистану обурився появою у Facebook критичних статей про країну. Чиновник захотів особисто обговорити цю проблему з Цукербергом і пообіцяв приділити йому час у свої приймальні дні.

Глава служби зв'язку Таджикистану Бек Зухуров заявив про бажання зустрітися із засновником і главою соціальної мережі Facebook Марком Цукербергом та обговорити порядок роботи соціальної мережі і можливість контролю за критичними коментарями на адресу таджицьких чиновників і підприємців.

У відомстві також заявили, що отримали численні скарги від громадян, обурених «потоком наклепницьких матеріалів про республіку і конкретних посадових осіб».

«Взагалі господар у цього Facebook є чи немає? Він не може приїхати до Таджикистану? Я б з ним у дні прийому зустрівся. Якщо у нього немає часу, можна поговорити з кимось із його помічників», - заявив Бек Зухуров, голова державної служби зв'язку країни.

Головний зв'язківець країни розповів журналістам, що щодня він отримує величезну кількість скарг від людей, незадоволених змістом розміщених у мережі постів. На думку Бека Зухурова, Facebook вирішує не соціальні питання, а суто комерційні. Про все це глава відомства зв'язку хотів би особисто розповісти Марку Цукербергу і обговорити з ним питання про вирішення цих суперечних моментів.

«Наприклад, десь у Таджикистані води немає, або дороги погані, або неправильно дали прогноз погоди - вони (користувачі) ж про це не пишуть. Пишуть саме про грошові питання. Мені говорять про те, що користувачі, які розміщують критичні коментарі про чиновників і підприємців, отримують за це від 5 до 10 тисяч доларів. Я дуже здивувався тому, як дорого коштують коментарі», - зазначив глава таджицької служби зв'язку.

Бек Зухуров розповів, що про порушення в інтернеті, появу критичних статей про Таджикистан, про таджицьких чиновників і підприємців йому повідомляють добровольці з спецвідділу, який стежить за змістом інтернету.

У понеділок 26 листопада Асоціація інтернет-провайдерів республіки повідомила, що в неділю ввечері відомство розіслало інтернет-провайдерам і операторам мобільного зв'язку sms-повідомлення про блокування Facebook.

Більшість телекомунікаційних компаній підкорилися вимозі служби зв'язку, побоюючись санкцій влади. Всі інтернет- і мобільні компанії Таджикистану фактично залежать від служби зв'язку при уряді країни, оскільки цей державний орган видає всі основні ліцензії на надання послуг мобільного зв'язку та інтернету.

Доступ до Facebook у Таджикистані в цьому році блокувався вже кілька разів. Правозахисники і провайдери пов'язують блокування сайтів з політичною цензурою в країні. !zn

Читайте також:

Цукерберг подарував російському прем’єрові футболку

У коді Facebook виявлена ​​вразливість, яка розкриває дані користувачів

В ООН заявили, що Facebook все частіше використовують для вербування терористів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі