NASA і Boeing продемонстрували трикутний «літак майбутнього» (відео)

Поділитися
© janes.com
Працівники NASA впевнені, що трикутний дизайн повітряного судна через пару десятків років стане повсюдно визнаним.

Модель трикутного літака X-48C здійснила тестовий політ - 9-хвилинне ширяння в повітрі. Працівники NASA назвали «успішним випробуванням», хоча, за задумом, прототип повинен був літати протягом півгодини. Розробники вважають, що революційний дизайн повітряного судна вже через пару десятків років стане повсюдно визнаним.

Літак X-48C - спільна розробка NASA і компанії Boeing, яка і спроектувала модель несподіваної форми. За словами розробників, відступивши від канону літакових форм, вони виграли у швидкості, ефективності використання підйомної сили і місткості, скоротивши при цьому шум.

На експеримент NASA і Boeing наважилися, оскільки в сучасних моделях вже досягнуто межу швидкості та ефективності використання палива - заради нових рекордів розробники пожертвували пасажирськими місцями біля вікон. Розробка NASA і Boeing може служити як для військових цілей, так і для цивільних авіаперевезень, вважають автори. Однак до експлуатації X-48C знадобиться ще 15-20 років роботи над проектом.



Літак X-48C - це модифікація моделі X-48B, яка зробила близько 92 польотів в 2007-2010 роках. Тестові польоти X-48C триватимуть весь 2012 рік. !zn

Читайте також:

Літак на сонячній батареї Solar Impulse вирушив в міжконтинентальний політ (відео)

Літак на сонячній батареї успішно перетнув Гибралтар


Літак на сонячних батареях завершив перший в історії цілодобовий політ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі