Названо головні IT-тренди 2013 ціною в мільярди доларів

Поділитися
Названо головні IT-тренди 2013 ціною в мільярди доларів © CNN
Основні технологічні тренди 2012 року - мобайл, соціальні мережі, хмарні технології і зростаюча кількість інформації - стануть ще більш актуальними в наступному році.

Дослідницька компанія IDC прогнозує, що в 2013 році світ витратить на Hi-Tech пристрої 2,1 трильйона доларів. Експерти передбачили, які технологічні тренди допоможуть IT-бізнесу заробити найбільше.

1. Компанії готові на новітні технології. Споживачі також відкривають свої гаманці, щоб купувати нові телефони, планшети та додатки. Сумарно на IT витратять на 6% більше, ніж у цьому році.

2. Все більше темпів будуть набирати технології в країнах, що розвиваються. Латинська Америка, Східна і Західна Європа, Близький Схід витратять на IT майже 750 млрд, тобто на 9% більше, ніж у нинішньому році. Одна третина споживачів прийде до продавців IT-продукції саме з цих областей.

3. 2013-й стане доленосним роком для багатьох виробників мобільних пристроїв. Увійдуть у моду планшетні пристрої міні-формату з розміром екрану менше восьми дюймів, вони займуть 60% ринку. Ринок смартфонів і планшетів виросте на 20%.

4. Наступний рік покаже, які мобільні платформи виживуть. За версією IDC, якщо мобільна ОС не приваблює 50% розробників, вона не має майбутнього. Google і Apple пройшли цей поріг. Microsoft зараз тримається на рівні в 33%, а RIM має 9%.

5. Ринок дозрів для масового переходу до хмарних додатків. Інстальована програми поступляться місцем сервісів, на хмарні додатки будуть переходити як великі, так і дрібні компанії. Але головне, що такі технології стануть масовими - «хмарами» будуть користуватися не тільки IT-компанії, а й школи, лікарні, банки, будівельні компанії.

6. IT-фахівцями стануть всі. Якщо раніше рішення про покупку комп'ютерів і програм залежали від думки експертів компаній в цій галузі, то в наступному році 80% рішень про покупки будуть приймати посадові особи, що не займають подібні позиції.

7. Ринок «великих даних» стане ще більше. У 2013-му всі стануть користуватися технологіями, що дозволяють обробляти великі масиви даних. На думку IDC, цей ринок буде рости щорічно на 40%. Це складе близько 10 млрд до 2013 року і 53 млрд до 2017 року.

8. Нові технології обробки даних, які вкоренилися в 2012 році, стануть ще масштабнішими в 2013-му. Це в тому числі «конвергентні системи», коли компанії купують машини, які відразу включають в себе можливість обробки, обчислення, зберігання і розповсюдження даних. Інший приклад - мережі з певним видом програмного забезпечення, що є новим способом побудови мереж.

9. Тренд «приносите на робоче місце власний комп'ютер» мутує в «принесіть свій ID». Це означає, що робочий комп'ютер буде доступний користувачеві всюди, з будь-якого пристрою. Все завдяки хмарним технологіям - працівнику достатньо ввести свій логін і пароль, а робоче оточення буде зберігатися на віддалених серверах. !zn

Читайте також:

Нова технологія дозволить керувати смартфоном без дотику до екрану

Android обжене за популярністю Windows до 2016 року


Новітній формат відео дає картинку в 16 разів чіткішу за сучасних стандартів


Смерть ноутбуків як класу призначили на 2017 рік

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі