Нова технологія Apple буде змінювати розміри тексту на екрані в залежності від відстані до очей

Поділитися
Нова технологія Apple буде змінювати розміри тексту на екрані в залежності від відстані до очей © technobuffalo.com
Нова технологія компанії Apple за допомогою камери буде визначати положення обличчя користувача і збільшувати та зменшувати масштаб карти або веб-сайту.

Apple подала патентну заявку на незвичайну технологію, що дозволяє змінювати розміри відображуваного на екрані контенту в залежності від відстані до очей користувача. Поширення цієї технології зробить непотрібними звичні iOS-жести для масштабування зображення.

Пристрій буде визначати положення обличчя користувача за допомогою камери і оптимізувати інформацію (збільшувати і зменшувати масштаб карти або веб-сайту).

Технологія може зробити непотрібним жест pinch to zoom (руху двох пальців, масштабує зображення). Хоча незвичайний метод підійде для будь-якого пристрою з екраном, Apple вважає, що найпотрібніший новий винахід планшетникам iPad. Завдяки йому користувачі «таблеток» зможуть читати у різних положеннях, не піклуючись про масштабування сайтів в браузері або зміні розміру шрифту в iBooks.

Apple передбачила два способи роботи свого винаходу. «Комфортабельний режим» (comfort mode) зробить зображення дрібнішим, коли користувач наблизить обличчя до екрану, і збільшить його, коли користувач віддалиться. Zoom mode (режим збільшення) працює навпаки. Він дозволить розглянути щось в найдрібніших подробицях, трохи наблизивши екран до очей.

Заявку подали в Бюро з патентів і товарних знаків США ще у травні 2011 року, однак опублікована вона була тільки вчора. Журналісти Engadget припускають, що Apple може включити цю технологію за замовчуванням в iOS або OS X. У теорії новий метод здається дуже ефективним, проте багато що залежить від того, наскільки зручним він виявиться на практиці. !zn

Читайте також:

На початку наступного року може з’явитися новий iPhone, а також Apple iTV

Компанію, що збирає техніку Apple, звинуватили в незаконному використанні праці дітей

У Росії священики міняють на пристроях Apple надкушене яблуко на хрест

Перші власники iPhone 5 поскаржилися на проблеми з дисплеєм

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі