Нова технологія дозволить керувати смартфоном без дотику до екрану

Поділитися
Нова технологія дозволить керувати смартфоном без дотику до екрану
Завдяки новій розробці користувачі зможуть «розбудити» смартфон, провівши рукою перед дисплеєм, при цьому не торкаючись до нього. Ще однією перевагою новинки буде те, що витрачається всього 150 мікроват енергії - на 90% менше, ніж системи на базі камер.

Компанія Microchip Technology (MT) розробила технологію GestIC для мобільних пристроїв, який вміє розпізнавати жести у тривимірному просторі. Завдяки цій розробці користувачі, наприклад, зможуть "розбудити" смартфон, просто провівши рукою перед дисплеєм, не торкаючись до нього.

Першою компанією, яка зробила технологію розпізнавання жестів масовою, стала Nintendo, випустивши у 2006 році ігрову консоль Wii. Слідом за нею, у 2010-му, Microsoft представила контролер Kinect для приставки Xbox. На відміну від цих пристроїв, технологія 3D-сенсора MT використовує не камери, а електричні поля.

За рахунок цього чіп MGC3130 з GestIC витрачає всього 150 мікроват енергії - на 90% менше, ніж системи на базі камер. Інша перевага нової технології - її ціна. Коли почнеться серійне виробництво процесора, він буде коштувати всього 2,26 долара.

Чіп із GestIC може застосовуватися в різних пристроях - ноутбуках, планшетах, ПК або освітлювальних приладах. Для телевізорів він не підійде через низький радіусу дії (близько 15 сантиметрів), пише Technology Review. Як очікується, масове виробництво MGC3130 почнеться у квітні наступного року. !zn

Читайте також:

Українці стали рідше користуватися ПК, перевагу віддають смартфонам і нетбукам

Електронний квиток на поїзд можна буде «скачати» на мобільний по QR-коду, не роздруковуючи

Японці створили сервіс для перекладу телефонних розмов

Смартфон замінить водія за кермом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі