Одного із засновників сайту Pirate Bay заарештовано в Камбоджі

Поділитися
Причини затримання одного з творців торрент-трекера The Pirate Bay Готтфрід Свартхольм невідомі, повідомляється тільки, що він був затриманий у зв'язку з "злочинами в сфері інформаційних технологій" за запитом шведської поліції.
Одного з творців торрент-трекера The Pirate Bay Готтфрід Свартхольм (Gottfrid Svartholm) затримано в Камбоджі, повідомляє 2 вересня Agence France-Presse. За деякими даними, Свартхольм жив у столиці Камбоджі Пномпені останні кілька років.
Причини затримання Свартхольм невідомі, повідомляється тільки, що він був затриманий у зв'язку з "злочинами в сфері інформаційних технологій" за запитом шведської поліції. Представник поліції Пномпеня заявив, що в Камбоджі немає угоди про екстрадицію злочинців з Швецією, тому доля Свартхольма поки неясна.
У 2009 році Готтфрід Свартхольм був засуджений шведським судом до року в'язниці і великого штрафу за порушення авторських прав. Як і троє інших засновників The Pirate Bay, засуджених разом з ним, Свартхольм оскаржив вирок, але, на відміну від них, не з'явився на слухання. У зв'язку з цим суд затвердив первинний вирок, і, коли Свартхольм не з'явився до початку відбування терміну покарання, Швеція оголосила його в міжнародний розшук.
Раніше повідомлялося, що Свартхольм страждав від якоїсь важкої хвороби, яка завадила йому з'явитися до суду на слухання справи з апеляції. Коли проходили слухання, він, за деякими даними лежав у лікарні в Камбоджі і не міг її покинути за станом здоров'я.
Чотирьох засновників The Pirate Bay Готтфріда Свартхольма, Фредеріка Нейжа, Петера Сунде та Карла Лундстрема - засудили до року ув'язнення кожного і загального штрафу на суму 6,9 мільйона доларів за порушення авторських прав, що пов'язані з діяльністю створеного ними ресурсу. Нейж, Сунде та Лундстрем згодом успішно оскаржили вирок і добилися його скорочення на терміни від двох до восьми місяців. Тим не менш, відбувати покарання вони ще не почали: влітку 2012 року вони звернулися зі скаргою на вирок до Європейського суду з прав людини.
Pirate Bay був заснований в листопаді 2003 року і входить в сотню найбільш відвідуваних сайтів світу. Ресурс вважається одним з найбільших торрент-трекерів в інтернеті. Правовласники, які називають трекер розсадником піратства, багато років намагаються закрити його, але поки безуспішно. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі