Засновник ВКонтакте пожертвував 1 млн дол на розвиток Wikipedia

Поділитися
© gorod55.ru
Дуров пожертвував 1 млн дол, оскільки Wikipedia, за його словами, дуже важлива для інтернету і є глобальним феноменом.

Засновник російської соціальної мережі ВКонтакте Павло Дуров пожертвував фонду Wikimedia, який займається розвитком та підтримкою вільної енциклопедії Wikipedia, 1 млн дол, повідомив керівник прес-служби ресурсу Владислав Циплухін.

За словами Циплухіна, гроші вже переведені і найближчим часом повинні надійти до Wikimedia.

Сам Дуров пояснив своє бажання підтримати енциклопедію матеріально тим, що проект Wikipedia дуже важливий для інтернету і є глобальним феноменом.

Підтримка вільної енциклопедії здійснюється за рахунок пожертвувань і грантів. Фонд Wikimedia у січні 2012 року повідомив, що зібрав 20 млн дол пожертвувань в ході щорічної кампанії.

Як повідомляли представники фонду, пожертвування надійшли від більш ніж мільйона користувачів з усього світу. Цього разу користувачі поставили рекорд, пожертвувавши на розвиток Wikipedia максимальну суму, починаючи з 2003 року, коли творці ресурсу вперше звернулися до інтернет-спільноти по допомогу.

Зібрані кошти підуть на закупівлю обладнання для ресурсу, оплату юридичної підтримки проекту, розвиток мобільної версії Wikipedia та інші потреби енциклопедії. Сума запланованих витрат на проект в 2011-12 роках складає 28,3 млн дол За словами представників проекту, решта коштів буде отримана протягом року у вигляді грантів.

На даний момент Wikipedia є найбільшою у світі онлайн-енциклопедією. Проект налічує понад 20 млн статей 282 мовами світу.

За лютневим результатами українська Wikipedia продемонструвала найкращі показники зростання серед усіх мовних розділів. !zn

Читайте також:

«ВКонтакте» відкрила представництво в Україні

Соцмережа «ВКонтакте» хоче розмістити акції на біржі у Нью-Йорку

Українська Вікіпедія росте практично зі швидкістю китайської

Українська «Вікіпедія» виявилася у ТОП-15 за кількістю статей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі