Користувачі закликали до бойкоту Twitter через цензуру

Поділитися
Введення цензури для окремих країн сервісом мікроблогів Twitter викликало вкрай негативну реакцію у користувачів по всьому світу.

Реагуючи на низку останніх «антисоціальних» ініціатив Twitter, користувачі цієї мережі мікроблогінгу закликали до бойкоту ресурсу.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 27 січня, Twitter оголосив про введення системи часткових блокувань інтернет-контенту для користувачів з ряду країн, а до цього мережа відмовилася підтримати протести своїх колег з США проти законопроектів про боротьбу з нелегальним контентом SOPA і PIPA.
Користувачі, що закликають до бойкоту Twitter, кажуть, що останні ініціативи керівництва Twitter нагадують «спроби соціального суїциду ресурсу». Багато користувачів оголосили, що на знак протесту не будуть використовувати ресурс протягом доби на майбутньому тижні. Інші оголосили неділю «днем тиші» в Twitter. Організатори протестів кажуть, що Twitter є чому повчитися у своїх колег з Google, які раніше відмовилися цензурувати контент в Китаї і навіть зважилися згорнути там свій бізнес.
Користувачі відзначають, що Twitter на подив світовій спільноти став зброєю протесту в арабських країнах у минулому році і саме він став одним з ключових засобів комунікації і спілкування нових сил. Тепер же Twitter дає зворотний хід цього руху. «Останні кроки Twitter були явно спрямовані проти користувачів. Шлях, обраний компанією, в будь-якому випадку провальний, працюючи проти своїх користувачів, компанія втратить базу користувачів і не отримає значної підтримки уряду», - пише соціальний коментатор журналу Forbes Марк Гіббс. !zn
Читайте також
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі