Програма для iPhone краде адресні книги користувачів

Поділитися
Програма для iPhone копіює адресні книги користувачів на сервер. У компанії підтвердили, що використовують цю технологію, але використовувати дані не збираються.

Програміст із Сінгапуру Арун Тампі виявив витік даних при використанні клієнта соціальної мережі Path для iOS - програма зберігає на віддаленому сервері копію адресної книги користувача.

Він повідомив, що копія контакт-ліста надсилаєтьсяя на сервер творця програми кожного разу, коли користувач запускає Path на смартфоні або планшеті.

Співзасновник Path Дейв Морін у коментарях до запису Тампі підтвердив, що програма дійсно копіює адресну книгу і зберігає її на сервері Path. За його словами, це робиться для того, аби полегшити пошук у соцмережі друзів і знайомих. Він також підкреслив, що розробники програми ніколи не використовували і не збираються використовувати персональні дані для шкідливих цілей. Морін заявив, що користувачі Android мають можливість «закрити» Path доступ до своєї адресної книги, і що користувачам iPhone і iPad така можливість буде надана у наступній версії клієнта, яка вийде найближчим часом.

Людям, які хочуть видалити свої дані з сервера, Морін запропонував написати лист і озвучити у ньому свою вимогу.

Практика збереження вмісту адресної книги на сервері програми стала предметом критики у користувачів і розробників. Вони відзначили, що творці програми не попередили власників iOS про таку функцію.

Сервіс Path був запущений у 2010 році і наразі налічує близько двох мільйонів користувачів. Він об'єднує в собі риси соцмережі, фотопрограми і геолокаційного сервісу.

Читайте також:

Intel офіційно представила альтернативу USB

Apple оновила лінійку MacBook Air

Apple уніфікує операційні платформи для всіх своїх пристроїв

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі