Програми Facebook крадуть особисті дані користувачів

Поділитися
Дані користувачів найбільшої в світі соціальної мережі Facebook виявилися доступними для рекламних агентств. Розслідування, проведене газетою Wall Street Journal, показало, що дані користувачів збирають і передають програми соцмережі.
Дані користувачів найбільшої в світі соціальної мережі Facebook виявилися доступними для рекламних агентств. Розслідування, проведене газетою Wall Street Journal, показало, що дані користувачів збирають і передають програми соцмережі.Низка програм, в тому числі вся перша десятка найбільш популярних програм для Facebook, без відома користувачів збирали унікальні ідентифікатори. Самі по собі вони не містять персональних даних, оскільки є лише набором цифр. Однак, якщо вставити цей ідентифікатор в адресну стрічку браузера після назви сайту то можна потрапити на особисту сторінку користувача. Таким чином, при розкритті ідентифікатора фактично розкривалася і особиста інформація користувача (як мінімум - його ім'я). Відомо, що ці ідентифікатори прямували щонайменше до 25 рекламних фірм. При цьому деякі використовували їх для складання баз даних інтернет-користувачів для проведення рекламних кампаній. Так до рекламщиків потрапила особиста інформація кількох десятків мільйонів користувачів Facebook. Відзначається, що до цього списку потрапили як ті користувачі, які встановили найсуворіші налаштування приватності, так і ті, хто залишив для загального огляду свою персональну інформацію. У першому випадку при відвідуванні персональної сторінки користувача Facebook за допомогою ідентифікатора рекламщики могли дізнатися тільки ім'я користувача, а в другому - дізнатися, де він живе і отримати доступ до списку його друзів. Представники Facebook заявили, що подібна практика є порушенням правил соцмережі для розробників програм. Вони обіцяють, що подібні додатки будуть видалені з соцмережі найближчим часом.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі