Продажі електронних книг в Європі за минулий рік зросли у два рази

Поділитися
© ebook-device.ru
Падіння цін на електронні книги дозволило цьому ринку значно зрости в обсягах. За підсумками 2011 року Amazon захопила лідерство в Європі.

Продажі електронних рідерів на ринку EMEA у 2011 році зросли більш ніж удвічі у порівнянні з даними за 2010 рік і склали 4,8 млн одиниць продукції. У звіті аналітичної компанії IDC йдеться, що європейський ринок рідерів поки далекий від насичення і у найближчі кілька років можна буде очікувати продовження росту показників.

В IDC говорять, що частка ринку рідерів EMEA у світовому масштабі становить близько 17%. Згідно з прогнозами аналітиків, до 2016 року у регіоні EMEA буде продаватися близько 24 млн рідерів щорічно, тоді як середньорічний темп зростання тут становитиме 37%.

Падіння цін на рідери, як на електронні споживчі пристрої у 2011 році, дозволило цьому ринку значно зрости в обсягах. Найбільші світові гравці ринку, такі як Amazon чи Barnes&Noble звертають все більше уваги на європейський ринок, намагаючись випустити тут не тільки самі пристрої-рідери, але і запропонувавши для них каталоги літератури в електронних форматах. Так, компанія Amazon у 2011 році вела дуже активне просування свого книжкового бізнесу на ринках Німеччини, Франції, Італії та Іспанії.

За підсумками 2011 року саме Amazon захопила лідерство по продажах на ринку EMEA, відсунувши на другий план компанію Sony, яка раніше лідирувала тут. Також IDC відзначає, що одночасно із зростанням самого ринку EMEA, сюди приходять все більше іноземних гравців, нарощуючи рівень конкуренції. При цьому IDC відзначає, що на відміну від США і Канади, де майже весь e-книжковий ринок поділений між гігантами, в Європі чудово існують і невеликі компанії, такі як Kobo Book або Trekstor.

Серед регіону EMEA найбільш швидкозростаючим напрямком обіцяє стати Західна Європа з середньорічним темпом зростання в 41%.

EMEA - регіон, що включає в себе Європу, Близький Схід і Африку. !zn

Читайте також:

Фільми в інтернеті у 2012 році стануть популярнішими за диски

Amazon презентував планшет, який зможе конкурувати з iPad

Табачник уже отримав цікаві пропозиції від виробників нетбуків для школярів

Gartner: Продажі рідерів у 2010 році збільшаться на 80 відсотків

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі