Виробники смартфонів затвердили стандарт "наносімок"

Поділитися
© ferra.ru
Розміри карти складуть 12,3 на 8,8 міліметра. Площа поверхні у нової "сімки" на 40 відсотків менша, ніж у micro-SIM. Окрім того, нова карта буде тоншою - у товщину вона налічує 0,67 міліметра проти 0,76 міліметра у нинішніх "сімок".

Європейський інститут телекомунікаційних стандартів (ETSI) визначив стандарт SIM-карти 4FF, в побуті відомої під назвою nano-SIM, повідомляється у прес-релізі. Засідання ETSI щодо "сімки" проходило з 31 травня по 1 червня в японській Осаці.

Розміри карти складуть 12,3 на 8,8 міліметра. Площа поверхні у нової "сімки" на 40 відсотків менша, ніж у micro-SIM. Окрім того, нова карта буде тоншою - у товщину вона налічує 0,67 міліметра проти 0,76 міліметра у нинішніх "сімок".

Однак відомо, що nano-SIM зможе використовуватися у старих апаратах. Для цього користувачеві буде потрібен перехідник.

В ETSI було подано кілька проектів nano-SIM від різних компаній. Окрім Apple, свої інтереси відстоювали Nokia, Research in Motion і Motorola Mobility.

У прес-релізі не йдеться, чий варіант був прийнятий як підсумковий, проте представники Nokia в інтерв'ю The Verge заявили, що переміг проект Apple. "Nokia продовжує вважати, що варіант-переможець має недоліки і в деяких випадках використовуватися не може, проте технічний комітет ETSI щодо смарт-карт вже прийняв рішення", - йдеться в заяві.

Яким способом передбачається закріплювати нову SIM-карту у телефоні, ETSI не уточнює. Нагадаємо, що Apple наполягала на необхідності встановлювати "сімку" в спеціальний отвір, в той час як Motorola і RIM дотримувалися варіанту "push-push" (щоб зафіксувати карту в апараті, потрібно підштовхнути її).

Проекти нових SIM-карт затверджуються голосуванням учасників ETSI. Голосування щодо nano-SIM мало відбутися у березні, проте було відкладено, оскільки комітету не вдалося прийти до єдиної думки. !zn

Читайте також:

Apple представить нові моделі iPhone і iPad у серпні-вересні

Apple готує до запуску «абсолютно неймовірні» нові продукти

Facebook випустив фотопрограму для iPhone (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі