Роскосмос готовий возити туристів до Місяця за 150 мільйонів доларів

Поділитися
Космічні туристи в перспективі зможуть облетіти Місяць і повернутися на Землю на російському космічному кораблі «Союз», заявив керівник пілотованих програм Роскосмоса Олексій Краснов.

«Технічно це можливо», - сказав Краснов в інтерв'ю телеканалу «Росія 1», коментуючи інформацію про те, що компанія «Спейс Едвенчерс», що займається космічним туризмом на російських «Союзах», вже знайшла одного бажаючого здійснити за 150 мільйонів доларів обліт Місяця.

За словами Краснова, рішення цього завдання буде вимагати незначного доопрацювання «Союзу». Окрім того, на орбіті доведеться зробити кілька стикувань «Союзу» з космічними буксирами, які допоможуть екіпажу з трьох осіб дістатися Місяця, облетіти його і повернутися назад на Землю.

Краснов повідомив також, що додатковий космічний корабель «Союз», який можна буде використовувати для польотів туристів, побудують на рубежі 2013-2014 років. При цьому ним зможе керувати один член екіпажу, що дозволить взяти у політ не одного, а двох туристів. Для цього корабель пройде додаткову сертифікацію.

Раніше повідомлялося, що через збільшення екіпажу Міжнародної космічної станції з трьох до шести осіб знадобилося збільшити виробництво «Союзів» з двох до чотирьох на рік. При цьому довелося відмовитися від польотів туристів. Усього на «Союзах» злітали семеро туристів, кожен з яких заплатив, за неофіційною інформацією, від 20 до 35 мільйонів доларів. Американський бізнесмен Чарльз Симонії злітав до МКС двічі. За словами Краснова, багато туристів змогли повернути витрачені за політ гроші, у тому числі за рахунок реклами, написаних книг тощо.


За матеріалами сайту Роскосмосу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі