Літак на сонячній батареї успішно перетнув Гібралтар

Поділитися
© facepla.net
В даний час літак рухається зі швидкістю 66 км/год на висоті 8,6 км і наближається до марокканського порту Кенітра, який розташовується за 40 км від Рабата. З моменту вильоту з Мадрида літак знаходиться в повітрі вже близько 14 годин.

Швейцарський літак, що працює на сонячній енергії, успішно перелетів Гібралтарську протоку і наближається до столиці Марокко, повідомляється на сайті компанії-виробника Solar Impulse.

За словами керівника польоту, літак зловив попутний вітер і може приземлитися в аеропорту Рабата раніше, ніж планувалося.

В даний час літак рухається зі швидкістю 66 км/год на висоті 8,6 км і наближається до марокканського порту Кенітра, який розташовується у 40 км від Рабата. З моменту вильоту з Мадрида літак знаходиться у повітрі вже близько 14 годин.

Офіційний старт міжконтинентального перельоту був оголошений 25 травня, коли літак вилетів зі Швейцарії у напрямку Марокко. У Мадриді Solar Impulse здійснив зупинку.

За словами розробників, в разі, якщо рейс пройде успішно, буде встановлено рекорд за тривалістю польоту лайнера за рахунок енергії сонця.

Рік тому цей літак здійснив успішний переліт з Швейцарії до Франції і до Данії.

Компанія Solar Impulse розробила перший у світі пілотований літак, здатний тривалий час літати за рахунок сонячної енергії, не використовуючи жодної краплі пального. Лайнер використовує енергію, запасену в акумуляторних батареях, і набирає висоту у денний час. !zn

Читайте також:

Літак на сонячній батареї Solar Impulse відправився в міжконтинентальний політ (відео)

Літак на сонячних батареях завершив перший в історії цілодобовий політ

Вчені з Японії і Австрії створили надтонкі сонячні батареї

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі