Собівартість iPad 2 розголошено

Поділитися
© aksakal.info
Компанія iFixit здійснила «розтин» планшета Apple iPad 2 з метою з'ясувати вартість усіх його компонентів. Отже, фахівці компанії порахували, що компоненти iPad 2 Wi-Fi +3 G з 32 гігабайтами вбудованої пам'яті коштують близько 325 доларів.

Найкоштовнішим у цьому пристрої є сенсорний екран, вартість якого дорівнює 127 доларам. Виробляють відповдне комплектування кілька компаній, зокрема, й такі гіганти як LG і Samsung.

При цьому вартість компонентів двох моделей (у США продають дві моделі - для CDMA-оператора Verizon Wireless і GSM/UMTS-оператора AT&T) дещо відрізняється. Так, комплектування для моделі AT&T коштуює на 3 долари дорожче (326,6 долара проти 323,3).

Фахівці оцінили лише вартість комплектування з урахуванням знижок Apple від виробників за розміщення великих замовлень. При цьому iFixit не брала до уваги витрати за збір й пакування продукції, а також витрати на її доставку з Китаю й Тайваню до країни продажу планшета і маркетингові витрати.

Нова версія планшета Apple була офіційно представлена ​​2 березня 2011 року. До продажу на території США вона надійшла в п'ятницю, 11 березня. Усього Apple пропонує 12 комплектацій планшета (залежно від об'єму вбудованої пам'яті, наявності модуля стільникового зв'язку 3G і підтримки технологій CDMA або GSM/UMTS). Також покупці можуть вибрати модель з чорним або білим корпусом.

В Європі iPad 2 з'явиться після 25 березня 2011 року, а дата початку продажів планшета в Україні поки не названа.

За матеріалами All Things Digital

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі