У 2012 році Apple заробила більше, ніж всі лідери ринку разом узяті

Поділитися
Незважаючи на нещодавній 20-відсотковий обвал акцій Apple, бізнес компанії залишається надзвичайно прибутковим. Велика частина доходів компанії Apple отримана за рахунок продажу мобільних пристроїв.

Корпорація Apple у 2012 році отримала прибутку більше, ніж Microsoft, eBay, Google, Yahoo!, Facebook і Amazon разом узяті.

Як повідомляє провідна статистична компанія Statista, судячи зі звітів Apple за останній фінансовий рік, чистий прибуток цієї компанії досяг рекордної позначки в 41,73 млрд доларів (при виручці в 156,5 млрд доларів).

Для порівняння, Microsoft, eBay, Google, Yahoo!, Facebook і Amazon загалом отримали 34,4 млрд доларів прибутку.

Значна частина доходів компанії Apple отримана за рахунок продажу мобільних пристроїв.

А рівень прибутку Apple від продажів комп'ютерів Mac порівняємо з тим, що заробили спільно сім лідерів галузі персональних комп'ютерів: Dell, Intel, Acer, ASUS, IBM, HP і Lenovo разом отримали 19,4 млрд доларів прибутку.

Представники індустрії смартфонів опинилися позаду всіх: Samsung, Nokia, RIM і HTC разом отримали 12,8 млрд доларів прибутку.

Оприлюднені цифри показують, що незважаючи на нещодавній 20-відсотковий обвал акцій Apple, бізнес компанії залишається надзвичайно прибутковим.

Нагадаємо, 7 листопада на закритті Nasdaq акції Apple скотилися до мінімального за останні п'ять місяців рівня, втративши більше 20% вартості (від вересня 2012) - 558 доларів за акцію. Капіталізація Apple знизилася відтоді на 130 мільярдів доларів - до 524,9 млрд доларів.

Зниження відбулося на тлі безпрецедентного загострення конкуренції на ринку мобільних пристроїв, зокрема, з боку Samsung Electronics. Співвідношення мобільних платформ також не на користь Apple - частка Google Android на світовому ринку смартфонів практично подвоїлася у третьому кварталі щодо аналогічного періоду минулого року і склала три чверті ринку, тоді як Apple iOS зайняла лише 15%.

А ось у сегменті планшетних комп'ютерів Apple залишається лідером: планшети iPad зайняли за підсумками того ж періоду близько 50% ринку. Втім, частка Apple поступово знижується і в цьому сегменті - раніше на продажі iPad припадало близько двох третин ринку. !zn

Читайте також:

Apple відмовилася від партнерства з Samsung у виробництві батарей

В Apple відсудили майже 370 млн доларів за порушення патентів

Android зайняв 75% світового ринку смартфонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі