У Facebook з'явився вірус, який замінює повідомлення

Поділитися
© orthodoxchristianity.net
У Facebook з'явився новий троянський вірус, який замінює повідомлення користувачів на спам.

Користувачі Facebook можуть постраждати від нового вірусу сімейства троянів.

Після зараження комп'ютера, вірус починає розсилання спаму через вбудований у Facebook чат, підміняючи повідомлення користувача.

Новий вірус, який назвали Trojan.OneX.1 шукає в операційній системі запущені процеси з іменами firefox, iexplore і IEXPLORE, які позначають браузери. Після виявлення потрібного процесу шкідлива програма повністю вбудовується в нього і перехоплює функції, що відповідають за надсилання повідомлень.

При цьому троян генерує спам-повідомлення, яке зазвичай містить в собі букви hahaha! і посилання на шкідливий сайт. Спам підміняє собою всі повідомлення, які користувач намагається надіслати через чат у Facebook. У той же час сам користувач впевнений, що надіслане повідомлення не містить нічого стороннього.

Вірусна програма одночасно регулярно оновлює спам-повідомлення, в тому числі з метою уникнути виявлення захисним ПЗ - щогодини троян завантажує з віддаленого сервера файл з новими інструкціями.

Посилання у спам-повідомленнях зазвичай ведуть на сайти, з яких у комп'ютери користувача завантажується інше шкідливе ПЗ, що дозволяє серед іншого викрадати персональні дані власника комп'ютера, встановлювати і запускати програми без його відома. !zn

Читайте також:

Новий мережевий вірус краде реквізити користувачів Facebook

Хакери з Anonymous вкрали у НАТО гігабайт таємних даних

Група хакерів вирішила запустити власну соціальну мережу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі