У Швеції створили міні-камеру, яка може зняти все життя людини (ВІДЕО)

Поділитися
© memoto.com
У Швеції розробили міні-камеру Memoto для постійної фотозйомки всіх дій людини. Камера робить фотографії і фіксує за допомогою акселерометра і GPS-приймача координати кожні 30 секунд, так що після кількох днів, місяців або років ви можете в точності відновити будь-яку свою дію похвилинно.

Шведcкая команда ентузіастів розробила новий сервіс, що включає в себе міні-камеру Memoto для так званого "лайфлоггінгу", тобто постійної фотозйомки всіх ваших дій, і онлайн-програму.

Камера робить фотографії і фіксує за допомогою акселерометра і GPS-приймача координати кожні 30 секунд, так що після кількох днів, місяців або років ви можете в точності відновити будь-яку свою дію похвилинно.

В даний час ведеться збір коштів на організацію виробництва пристрою через сайт фінансування соціальних ініціатив Kickstarter (опис заявки). Ініціатори проекту з потрібних їм 150 тис. доларів вже зібрали близько 66 тис. доларів, чого повинно вистачити для початку виробництва камери у 2013 році. Продавати Memoto вони мають намір за 280 доларів, повідомляє газета The Daily Mail.

Щоправда творцям чергового "запам'ятовувача життя" ще залишилося вирішити проблему мініатюризації і довести до розуму деякі функції, в тому числі завантажувач, акумулятор і шифрування переданих даних.

Заряду акумуляторної батареї, як стверджується, повинно вистачити на дві доби роботи. Для обміну даними з комп'ютером і підзарядки служить порт MicroUSB. Для роботи з відзнятими матеріалами планується випустити спеціальні програми для платформ Android і iOS.


Передбачається, що носити Memoto користувачі зможуть на шиї або на одязі. Зображення завжди буде автоматично орієнтовано на вертикальній осі, як би криво не висіла камера на одязі. Розміри пристрою: 36х36х9 мм.

Вбудованої пам'яті вистачить, щоб зберігати 4 тис. фотографій - це ті ж дві доби запису (за рік вийде 1,5 петабайта записів). Камери будуть випускатися в помаранчевому, білому або сірому кольорах. !zn

Читайте також:

Британці створили фотокамеру, яка знімає без участі людини (ФОТО)

Звичайний студент сфотографував Землю зі стратосфери за допомогою вживаної фотокамери і кульки з гелієм

Британські вчені навчать смартфони пророкувати майбутнє власників

Китай запустив власний аналог GPS

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі