Учені виявили вразливість у системі безпеки людського мозку

Поділитися
© tlt.ru
Американські вчені знайшли уразливість в людському мозку, через яку зловмисники можуть дізнатися паролі, пінкод та іншу конфіденційну інформацію, яку людина зберігає у своїй пам'яті.

Група вчених з Оксфордського університету, Каліфорнійського університету в Берклі і Женевського університету продемонстрували концептуальну вразливість «нульового дня», притаманну не комп'ютерній програмі, а людському мозку.

Щоправда, надійність такого методу поки не надто висока. Проведений експеримент показав, що на різних наборах даних (цифра пінкоду, місяць народження, географічні координати тощо) точність розпізнавання секретної інформації становить від 10% до 40%.

Проблема в тому, як людський мозок реагує на побачені образи. Якщо він повторно бачить якийсь образ, то відбувається впізнавання - і цей факт відразу проявляється на електроенцефалограмі (діаграмі електричної активності головного мозку) у вигляді так званого «відгуку P300», що є різким піком мозкової активності.

Такий пік чітко відрізняється від звичайної енцефалограми, коли людині показують незнайомі об'єкти.

Відгук Р300 - абсолютно явна вразливість у системі безпеки мозку, тому що він дозволяє зловмисникові дізнатися паролі, пінкод та іншу конфіденційну інформацію, показуючи людині послідовно всі варіанти. Мозок жертви мимоволі відреагує на знайомі символи. !zn

Читайте також:

Людський мозок здатний зберігати вічну молодість

Вчені виявили в мозку людей політичні структури

Мигдалеподібне тіло мозку впливає на соціальну поведінку

Учені навчили комп’ютер читати думки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі