Вчені розробили анти-принтер, що стирає надрукований текст

Поділитися
Короткий лазерний промінь розігріває папір таким чином, що чорнила починають швидко випаровуватися з її поверхні.

Інженери з Кембріджського університету розробили і продемонстрували нову технологію, здатну стирати з паперу відбитки, зберігаючи сам лист. Новий процес «де-фотокопіювання» дозволяє "прати" текст, написаний за допомогою чорнила і тонера лазерних принтерів. Процес використовує для роботи короткий лазерний промінь, що пульсує і стирає текст або зображення, розігріваючи папір таким чином, що чорнила починають швидко випаровуватися з її поверхні.

Дослідники говорять, що технологія працює зі звичайним папером і звичайними чорнилами. За їхніми словами, створений метод дозволяє повторно використовувати папір знижуючи витрати і проявляючи турботу про довкілля. Технічно новий процес значно більш екологічний, ніж класична переробка паперу. Однак на сьогоднішній день нова технологія не повністю оптимізована для масового впровадження і вимагає доопрацювання.

«Коли система запускається, то вона включає лазер, що потрапляє на тонкий шар тонера і розігріває його до ступеня випаровування. У більшості випадків тонер складається з вуглецю і полімерів. При нагріванні полімерні сполуки випаровуються», - розповідає керівник досліджень Девід Ліл-Айала.

Самі автори розробки кажуть, що вони не є першими, хто використовує ідею розпаду чорнила, однак перші, хто розробив установку, здатну точно впливати на надтонкий шар тонера. Ліл-Айала каже, що вони досить довго підганяли потужність лазера: перші версії то випалювали папір, то недостатньо знебарвлювали чорнило. У процесі розробки інженери використовували ультрафіолетовий, інфрачервоний і видимий лазери на різних швидкостях.

Спочатку було встановлено, що найкраще руйнують чорнило лазери зеленого кольору, що діють на тонер близько 4 мільярдних долі секунди. В результаті такого впливу на папері залишаються тільки слабкі ознаки впливу чорнила.

Також дослідники говорять, що випаровування, які виходять під час впливу на папір, є нешкідливими для людей.

На сьогодні установка працює тільки в лабораторних умовах, але інженери працюють над рішенням, яке можна було б використовувати і в офісі. Вартість створення наразі складає близько 19 тисяч фунтів. !zn

Читайте також

Створено пристрій, що додає запах електронним повідомленням

Google запустив бездротовий друк зі смартфонів

США заборонили перевозити картриджі пасажирськими літаками

Держава 2.0 чи Держава.gov? ..

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі