Українська Вікіпедія росте практично зі швидкістю китайської

Поділитися
© ZN.UA
У вересні українська Вікіпедія досягла рекордного числа відвіданих за місяць сторінок - 34,4 млн. Це на 10,3 млн, або на 43% більше ніж у вересні 2010 року.

За темпами зростання популярності Українська Вікіпедія знаходиться на третьому місці у світі серед 25 найбільш відвідуваних Вікіпедій після китайської та індонезійської, повідомляє «Вікімедіа Україна».

За розміром українська Вікіпедія у 2011 році перейшла у світовому рейтингу з 16 на 14 місце. За даними проекту «Вікіпедія: перегони» за вересень в українській Вікіпедії було створено 5453 статті або 182 статті в середньому за день. Розрив з каталонською Вікіпедією, яка зараз на 13-му місці, за місяць скорочено з 39 до 36 тисяч статей.

Координатори проекту в Україні закликали українців активніше брати участь у наповненні ресурсу. За їх підрахунками, якщо число людей, які кожного місяця редагують Вікіпедію, збільшиться від нинішніх 1700 до 5 000, то український розділ Вікіпедії швидко увійде до десятки найбільших Вікіпедій світу.

Вікіпедія - вільна інтернет-енциклопедія, яка підтримується Фондом Вікімедіа. Її 19,8 мільйона статей 282 мовами, з яких 319 тисяч статей українською, написані у співпраці з понад 100 000 добровольців з усього світу. «Вікімедіа Україна» та Фонд Вікімедіа фінансуються добровільними пожертвами і грантами.

Нагадаємо, що у вересні Українська «Вікіпедія» за кількістю статей обігнала норвезьку і вийшла на 14 місце серед 282 «Вікіпедій» різними мовами світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі